szerző:
hvg.hu

"Tiltott pártfinanszírozásra" hivatkoznak.

Közleményt adott ki a Pest Megyei Kormányhivatal azzal kapcsolatban, hogy elkezdték leszedetni a névtelenül kitett kormányellenes plakátokat.

Mint arról beszámoltunk ugyanis, a megyei kormányhivatalok egymás után kézbesítik Simicska Lajos reklámcégének azokat a határozatokat, amelyben jogszabálysértőnek nevezik a jelöletlen plakátokat, mondván azok „nagyban hasonlítanak” a Jobbik korábbi plakátaira, és mint ilyenek költségvetési pénzből gazdálkodó szerv hirdetésének számítanak, vagyis a júliusban hatályba lépett plakáttörvény tilalma alá tartoznak.

Erőből nyomja le a kormány a plakáttörvényt kijátszókat: leszedetik a névtelen hirdetéseket

Nem hiába dolgoztak hónapok óta a Lázár János utasítására létrejött plakátkommandók: megtalálták a szerintük érvényes okot, hogy leszedethessék a plakáttörvényt kijátszó kormányellenes plakátokat. Az ok: hasonlítanak a Jobbik plakátjaira.

A Pest Megyei Kormányhivatal ezzel kapcsolatban azt közölte, több más megyei kormányhivatalhoz hasonlóan

a tiltott pártfinanszírozás tilalmába ütköző, jogsértő módon kihelyezett plakátok eltávolítását rendelte el.

Hozzátették, a kormányhivatalok a jogszabályban előírt feladatukat végzik, amikor a Publimont és a Mahír felületeiről eltávolítják a plakátokat, mert álláspontjuk szerint a cégek nem tettek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek, vagyis nem szolgáltattak adatokat, nem jelentették be listaárukat valamint szerződésüket sem küldték meg, így a kormányhivataloknak két napon belül el kellett rendelni a reklámok eltávolítását. 

A rendőrség a kormányhivatal kérésére biztosítja a helyszínt és hogy ne akadályozzák meg illetéktelenek a munkavégzést, rendőrök a plakátok leszedésében nem vesznek részt

- írta a kormányhivatal, amely azt követelte, hogy a Publimont és a Mahír tegyen eleget adatszolgáltatási kötelezettségének.