szerző:
hvg.hu

Elítéli az Együtt elnöke Karácsony Gergely faszozós szavainak kiszivárogtatását, és vizsgálatot indít, hogy kiderítse, a pártból hajtotta-e végre valaki. A kiszivárogtatás nem állt az érdekükben, és a párt értékrendjétől távol áll az ilyesmi.

Távol áll tőlünk az ilyesmi, ezért vizsgálatot indít a párt, mondta el a hvg.hu-nak Juhász Péter, az Együtt elnöke.

A kiszivárogtatott Karácsony-beszéd ügyében Juhász Péter annyit mondott, még semmit nem tud, szerinte nekik ez a tett nem állt érdekükben, elítélik.

"Még Rogánnal szemben sem csinálnék ilyet",

mondja a pártelnök, ez távol áll az értékrendjüktől. Most először az elnökségen belül beszélik meg a teendőket, akár etikai vizsgálat is elképzelhető, ha kiderül, biztos az Együttön belül kell keresni a szivárogtatót. Demokratikus folyamatok fognak lezajlani. Hogy milyen esetleges retorzióval kell szembenéznie az elkövetőnek, ezzel kapcsolatban Juhász nem akart találgatni.

"A faszért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem" – ezek a Karácsony-szavak egy 40 másodperces felvételen egy friss blogon jelentek meg december 9-én este, alig egy nappal azután, hogy kiderült, az MSZP és a Párbeszéd közös listát állít, és Karácsony Gergely lesz a két párt közös miniszterelnök-jelöltje.

Karácsony később állította, az Együtt elnökségi tagjaival készült beszélgetést vette valaki fel és hozta nyilvánosságra, gyanúja is van, hogy ki volt, de nem fog nevet elárulni, bizonyítani sem tud semmit.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!