szerző:
hvg.hu

Elítéli az Együtt elnöke Karácsony Gergely faszozós szavainak kiszivárogtatását, és vizsgálatot indít, hogy kiderítse, a pártból hajtotta-e végre valaki. A kiszivárogtatás nem állt az érdekükben, és a párt értékrendjétől távol áll az ilyesmi.

Távol áll tőlünk az ilyesmi, ezért vizsgálatot indít a párt, mondta el a hvg.hu-nak Juhász Péter, az Együtt elnöke.

A kiszivárogtatott Karácsony-beszéd ügyében Juhász Péter annyit mondott, még semmit nem tud, szerinte nekik ez a tett nem állt érdekükben, elítélik.

"Még Rogánnal szemben sem csinálnék ilyet",

mondja a pártelnök, ez távol áll az értékrendjüktől. Most először az elnökségen belül beszélik meg a teendőket, akár etikai vizsgálat is elképzelhető, ha kiderül, biztos az Együttön belül kell keresni a szivárogtatót. Demokratikus folyamatok fognak lezajlani. Hogy milyen esetleges retorzióval kell szembenéznie az elkövetőnek, ezzel kapcsolatban Juhász nem akart találgatni.

"A faszért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem" – ezek a Karácsony-szavak egy 40 másodperces felvételen egy friss blogon jelentek meg december 9-én este, alig egy nappal azután, hogy kiderült, az MSZP és a Párbeszéd közös listát állít, és Karácsony Gergely lesz a két párt közös miniszterelnök-jelöltje.

Karácsony később állította, az Együtt elnökségi tagjaival készült beszélgetést vette valaki fel és hozta nyilvánosságra, gyanúja is van, hogy ki volt, de nem fog nevet elárulni, bizonyítani sem tud semmit.