szerző:
hvg.hu

Elcsukló hangon, könnyes szemmel tartott beszédet Shane Tusup Az Év sportolója gálán, ahol magyarul szólalt fel Hosszú Katinka férje és (elviekben még) edzője.

Elfáradtam, kimerültem, sokat hibáztam - egyebek mellett erről beszélt Az Év sportolója gálán tartott beszédén Shane Tusup.

A szakember beszédében úszóklasszis feleségére is kitért, amelyben méltatta őt. Hosszú Katinkát közben több alkalommal is mutatta a kamera, láthatóan jól estek neki Tusup szavai, nem egyszer elérzékenyült, bár a gálára külön érkeztek.

©

A Köszönöm, magyarok! címmel írt, magyar nyelvű beszédét pár perccel később Facebook-oldalán is közzétette az immár negyedjére az év edzőjének választott szakember.

©

Tusup oldalát ezután csaknem elárasztották a felhasználóktól érkezők kommentek és válogatott gratulációk. Többen azt írták, gyönyörű és megható volt, ahogy a színpadon állva beszélt. Másvalaki azt írta, ezzel az akciójával most "hatalmasat nőtt a szemében", és hogy "ezt nevezem bocsánatkérésnek". A kommentelők többsége arról is írt, hogy remélik, együtt maradnak Hosszúval.

Később kiderült, hogy Tusup felesége és tanítványa, Hosszú Katinka lett, hatodik alkalommal, az év legjobb női sportolója. A díj átvételekor a háromszoros olimpiai bajnok - aki Szeles Mónika egykori világklasszis teniszezőtől vehette át az elismerést - elmondta, hogy a hazai rendezésű világbajnokság pályafutása csúcsa volt. Megköszönte családjának a támogatást, nagypapájának azt, hogy megtanította úszni, párjának és edzőjének pedig azt, hogy mindig kihozza belőle a maximumot.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!