szerző:
hvg.hu

Németh László az útmutatást mindkét római katolikus templomban kihirdeti a hétvégén.

Elhatárolódnak a hódmezővásárhelyi katolikusok a polgármesteri címért ellenzéki támogatással, de függetlenként induló Márky-Zay Pétertől, "otromba hazugságaitól és rágalmaitól". Németh László esperes-plébános a Vásárhely24-nek azt mondta, felháborító volt, amit a jelölt a Hír Tv-ben előadott.

"Ripacskodás, gyenge színészi teljesítmény" – értékelte a római katolikus egyházkerület vezetője Márki-Zay szereplését a csatornán. Megjegyezte azt is, hogy szerinte az Orbán-kormányt nem lehet a Rákosi- vagy a Kádár-rendszerhez hasonlítani. "Márki-Zay nem tudja, hogy miről beszél. Soha nem élt diktatúrában."

A lap szerint a katolikus hívek folyamatosan csörgetik a plébánia telefonját, azt akarják tudni, "ki ez a fiatalember, aki ilyen merészen és dölyfösen nyilatkozik televízióknak és különböző híroldalaknak".

A jelölt, aki a Szent István Király Plébánia világi vezetője, annak épülete elé szervezte bemutatkozó sajtótájékoztatóját, amelyen többször elmondta, hogy katolikus vallású. Ezzel Németh szerint tudatosan belekeverte kampányába saját egyházát.

"Márki-Zay politikai vitorláját egyházi hátszéllel próbálja dagasztani. A híveknek azonban mi azt ajánljuk, a volt alpolgármestert, Hegedűs Zoltánt támogassák" – közölte a lap szerint Németh László, aki a hétvégén mindkét vásárhelyi templomban ki fogja hirdetni iránymutatását.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!