Pálmai Erika
Pálmai Erika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem csak szavazásra buzdít, de a választáson is elindul Lévai Katalin korábbi MSZP-s esélyegyenlőségi miniszter, aki ősszel alapított nyugdíjas pártja színeiben szerezne mandátumot – értesült a hvg.hu. A politikus zuglói ambíciói viszont az ellenzék esélyét csökkenthetik, mivel a körzetben a szocialistáknak is van jelöltjük.

Saját pártja, az ősszel alapított Lendülettel Magyarországért jelöltjeként, Zulógban indul egyéni képviselői mandátumért Lévai Katalin volt MSZP-s esélyegyenlőségi miniszter, korábbi EP-képviselő – értesült a hvg.hu.

A leendő képviselőjelölt pedig már a keddre tervezett hivatalos bejelentése előtt belehúzott a kampányba: egy a Szabad Zugló címen megjelent kiadvány "januári száma" gyakorlatilag róla és pártjáról szól egy keresztrejtvény és egy tepsis rakott csirke receptjével körítve. (Na jó, az esélyegyenlőség kedvéért jutott bele egy-egy fürdőruhás fotó Zimány Lindáról és Hosszú Katinkáról). A lapból kiderül, hogy Lévai boldog embereket szeretne látni, és az is, hogy pártjának a Nemzeti Idősügyi Program kidolgozása a legfontosabb feladata.

©

Az ingyenesen terjesztett és önmeghatározása szerint baloldali liberális lapból amúgy a zuglói olvasók azt is megtudhatják, hogy "Kunhalmi beszólt Gyurcsánynak" továbbá, hogy "A Jobbik és az MSZP összefog".

"A kiadvány ötletével a kiadó keresett meg. Látták, hogy milyen sokat dolgozunk, és ehhez képest milyen csekély a sajtónk" 

– mondta a hvg.hu-nak Lévai a kiadvány keletkezésének körülményeiről. Hozzátéve, "megragadtam az alkalmat". Lévai – aki a HVG-nek néhány éve arról beszélt, hogy a politizálás mint értelmiségi szakma a jövő útja – elmondása szerint nagyon jó tapasztalatokat szerzett a kiadvány készítőiről. Neki talán vannak személyes tapasztalatai, a hvg.hu azonban csak a homállyal szembesült. A kiadó az amúgy ruházati kiskereskedelemben utazó Jan Xian Kereskedelmi Kft., amely tavaly januárban alakult, székhelye a XXI. kerületben van (és nem Zuglóban). A cégbíróságon elérhető adatok szerint a cég lapkiadással nem foglalkozik, a hivatalosan megadott e-mail-címre írt levelünk pedig kézbesíthetetlenként jött vissza.

Lévai tagja a V18 csoportnak is. A tizenegy volt kormánytag által alapított csoport elvben nem tart kapcsolatot egyetlen párttal sem, nem támogatja egyiket sem, konkurencia sem akar lenni, tagjainak egyetlen célja van: elérni, hogy a választók menjenek el szavazni 2018-ban. A V18 alapítói Lévai mellett Andor László, Balázs Péter, Bárándy Péter, Bod Péter Ákos, Göncz Kinga, Holoda Attila, Mellár Tamás, Pusztai Erzsébet, Raskó György és Székely Tamás.

A szocialisták és a párbeszéd zuglói jelöltje, Tóth Csaba (MSZP) a hvg.hu-tól értesült arról, Lévai Katalin is indul a választáson. Annyit üzent:

"Nem láttam még a kerületben, sok sikert kívánok neki." 

Tóth azt mondta, négy éve is több kihívó volt, nem gondolja, hogy Lévai indulása bármennyiben is rontaná az esélyeit. Abban bízik, hogy a választók az esélyes jelöltre szavaznak majd. Tóth négy éve 1925 szavazattal nyert az akkori fideszes, Papcsák Ferenc ellen. Most a Fidesz Jelen Tamást indítja, aki korábban a XI. kerületben volt alpolgármester, most viszont egy zuglói önkormányzati bizottság tagja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!