szerző:
hvg.hu

„Soha egy fillért nem fogadtam el”, mondta. A lelkiismerete tiszta. Facebook-videóban jelentkezett a miniszter.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

A Magyar Nemzet birtokába került, 2013 elején készült állítólagos közjegyzői dokumentum szerint Kósa Lajost megbízta valaki, hogy rendelkezzen egy ezermilliárd forintnak megfelelő összeg felett, írtuk reggel. Később a hvg.hu kamerája előtt is beszélt a miniszter, akkor mondta, hogy ez a 4,3 milliárd euró (1300 milliárd forint) egy német hölgy öröksége.

Most Facebook-videóban jelentkezik a miniszter, ahol hosszan beszél. Úgy fogalmaz, 2012 őszén kereste fel egy ügyvéd és egy csengeri nő, aki háztartásbeli, nagy összeg tulajdonosa, amit adatokkal és iratokkal támasztott alá. A nő be szerette volna fektetni a pénzt, amire Kósa a magyar állampapírt javasolta, valamint munkahelyteremtő beruházásokra sarkallta.

„Úgy gondoltam, ezzel tudok a legjobban segíteni Magyarországon.”

A megállapodásokat Kósa szerint sokszor átírták, de úgy emlékszik 2016-17 fordulójára már történnie kellett volna valaminek, ha komoly a dolog. De végül semmi nem lett, a miniszter úgy gondolta, megvezették. Soha nem nyúlt a nő pénzéhez, nem rendelkezett felette, banki hozzáférést sem kapott.

„Soha egy fillért nem fogadtam el, az én lelkiismeretem tiszta.”

Ez a nő mindenkitől csak pénzt kért, senkinek sem adott, mondta Kósa. Úgy látja, a történet egy szélhámosság, lejáratási kísérlet. Nem lenne meglepve, ha további dokumentumok kerülnének elő, mert kampány van.

Közben a közjegyzői iroda hallgat Kósa állítólagos 1300 milliárdos megbízásáról.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.