szerző:
hvg.hu

A volt kormányfő levélben gratulált Ilham Alijevnek „újraválasztásához”.

Az azeri állami hírügynökség szerint tegnap levélben köszöntötte Medgyessy Péter, magyar ex-miniszterelnök Ilham Alijevet, Azerbajdzsán gyakorlatilag örökös urát. közzé is tették a dokumentumot, amely szerint Medgyessy „gratulációját szeretné kifejezni az újraválasztás alkalmából”. Mert – ahogy a volt politikus fogalmaz – ez lehetővé teszi, hogy az azeri elnök folytassa „kitűnő és sikeres” munkáját. Medgyessy magát Azerbajdzsán igaz barátjának titulálja, és emlékezteti az elnököt találkozásukra.

A 15 éve hatalomban lévő Ilham Alijev még április 12-én győzött az általa előrehozott elnökválasztáson, amely már nem is öt, hanem egy alkotmánymódosításnak köszönhetően hét éves elnöki ciklusra adott fölhatalmazást. Alijev helyettese ezen időszakban nem más lesz, mint felesége Mehriban Aliyeva, akit még 2016-ban nevezett ki alelnöknek. Azerbajdzsán politikai helyzetét, az emberi jogok állapotát nemzetközi jogvédő szervezetek évek óta élesen kritizálják, a választások tisztaságát rendre megkérdőjelezik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!