szerző:
hvg.hu

Az ezerforintos, Tescóban kapható pezsgő magasabb értékelést kapott a magyar élelmiszerbiztonsági hivatal pezsgőtesztjén, mint a 40 ezer forintos Dom Pérignon.

Kiöltöztek a Nébih munkatársai és bepezsgőztek, aztán megírták, hogy a pezsgőteszten melyik ital hogyan szerepelt. A pezsgőket szín, tisztaság, gyöngyözés, illat és íz alapján értékelték.

A magyar gyártású száraz pezsgők közül a 7 ezer forintos Sauska Extra Brut-ot találták a legfinomabbnak, második az 1900-ért vásárolt Törley Casino lett, a harmadik pedig a 4800 forintos Kreinbacher Prestige Brut. Tőle csak kicsit maradt le a Tokaji Brut, amelyért viszont csak 1100 forintot adtak. A közkedvelt Hungaria Extra Dry (1900 forint) az ötödik lett, ezt a Kreinbacher Extra Dry (3176 ft), a Szent István (879 ft) és Hungaria Grande Cuvée Brut (1900 forint) követi. Igazából ezek közül egyik sem szerepelt le, a 15,83 pontos maximumot a Sauska kapta, de a nyolcadik Hungaria Grande Cuvée Brut is 14,08 pontot kapott az értékelőktől.

Tesztelték a külföldi gyártmányokat is. Itt a legfinomabbnak a Schlumberger Gold Trockent találták (3200 forint), amely a Sauskánál is magasabb pontszámot, 16,73-at kapott. Aztán a Freixenet Cordon Negro Brut Cava következik, amely 2200 forint és pontszámban veri a legjobb magyart (15,92-őt kapott). Harmadik a Bortolomiol Prosecco Miól Brut Treviso lett (2950 ft), negyedik a Martini Prosecco (3299 ft), de még a 947 forintos Faber Finesse trocken is 14 pont fölött teljesített. A legnagyobb érdekesség, hogy a teszten a tescós Faber után következik, és 14 pont alatt végzett a 40 ezer forintos Dom Pérignon Vingate 2006 Brut.

A teljes lista a Nébih cikkéből megnyitható táblázatban böngészhető át.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!