szerző:
hvg.hu

A párt szerint az oldal elősegíti a prostitúciót.

Feljelenti a Párbeszéd a "sugar daddy"-kereső társkereső weboldalt, a puncs.hu-t - közölte Hegyesi Beáta, a párt elnökségi tagja a Facebook-oldalán.

Hegyesi azt írja, a Párbeszéd szerint a a puncs.hu nem csak ízléstelen, de rendkívül káros és törvénybe ütköző is, ezért a pártja nevében feljelentést tesz a Fővárosi Főügyészségen

ismeretlen tettes ellen kerítés, valamint prostitúció elősegítése bűncselekmények gyanúja alapján.

Hegyesi azt írja, a magát társkereső oldalként definiáló lap fiatal lányoknak kínál lehetőséget arra, hogy pár kattintással prostituálhassák magukat jómódú idősebb férfiaknak (sugar daddy). A hirdetésekkel pedih a gondtalan élet illúzióját keltik a fiatal lányokban, holott

a portál szövegeit, hirdetéseit megvizsgálva egyértelműsíthető a prostitúcióra való felhívás és ennek ellentételezésére az anyagi előnyök nyújtása.

A Párbeszéd politika idézi a Btk.-t, amely szerint aki haszonszerzés céljából valakit szexuális cselekményre megszerez, az bűntettet követ el, márpedig az oldal azáltal, hogy összekötő felületet biztosít kuncsaft és prostituált között megvalósítja a megszerzést, és többek között a prostitúció elősegítésének bűntettét is azzal, hogy ezt a cselekményt társadalmilag elfogadhatónak állítja be.

Hegyesi azt is hozzáteszi, hogy a portált működtető cég - a cégháló felrajzolása alapján - tevékenységét vélhetően a Széchenyi Tervhez kapcsolódó uniós forrásokból fedezi.

Kortárs magyar írók és képzőművészek egyébként szintén tiltakoznak az oldal és annak szellemisége ellen, amelynek tulajdonosa egyébként Weiler Péter képzőművész.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Hercsel Adél - Németh Róbert Vállalkozás

Weiler Péter: Ha őszintén beszélünk a szexről, az anyagiakról miért nem?

Valóban prostituáltakat toboroz Magyarország legújabb, botrányokat kavaró társkeresője, a Puncs.hu? Kerítés vagy őszinte társkeresés az, ami arról szól, hogy már az első randin szóba kerülnek a pénzügyek? És hol van az Európai Unió, továbbá Hernádi Zsolt, Mol-vezér pénze a projektben? Weiler Péter, a gazdag férfiak és az ilyenekre vágyó nők közötti kapcsolatokra szakosodott társkereső ügyvezetője szerint a Puncs.hu pusztán a nemzetközi trendeket követi, és egy létező társadalmi jelenség netes megfelelője. Interjú.

hvg.hu Itthon

A Puncs.hu elleni jogi lépésen dolgozik az Együtt politikusa

Vitázni akart a Puncs.hu alapítójával Hajdu Nóra, az Együtt politikusa, hogy fenntartásait elmondhassa Weiler Péternek. Mivel az érintett ettől elzárkózott, Hajdu továbblép, és a kitartói kapcsolatok közvetítését hirdető oldal elleni jogi lépésekről tárgyal.