szerző:
hvg.hu

A párt szerint az oldal elősegíti a prostitúciót.

Feljelenti a Párbeszéd a "sugar daddy"-kereső társkereső weboldalt, a puncs.hu-t - közölte Hegyesi Beáta, a párt elnökségi tagja a Facebook-oldalán.

Hegyesi azt írja, a Párbeszéd szerint a a puncs.hu nem csak ízléstelen, de rendkívül káros és törvénybe ütköző is, ezért a pártja nevében feljelentést tesz a Fővárosi Főügyészségen

ismeretlen tettes ellen kerítés, valamint prostitúció elősegítése bűncselekmények gyanúja alapján.

Hegyesi azt írja, a magát társkereső oldalként definiáló lap fiatal lányoknak kínál lehetőséget arra, hogy pár kattintással prostituálhassák magukat jómódú idősebb férfiaknak (sugar daddy). A hirdetésekkel pedih a gondtalan élet illúzióját keltik a fiatal lányokban, holott

a portál szövegeit, hirdetéseit megvizsgálva egyértelműsíthető a prostitúcióra való felhívás és ennek ellentételezésére az anyagi előnyök nyújtása.

A Párbeszéd politika idézi a Btk.-t, amely szerint aki haszonszerzés céljából valakit szexuális cselekményre megszerez, az bűntettet követ el, márpedig az oldal azáltal, hogy összekötő felületet biztosít kuncsaft és prostituált között megvalósítja a megszerzést, és többek között a prostitúció elősegítésének bűntettét is azzal, hogy ezt a cselekményt társadalmilag elfogadhatónak állítja be.

Hegyesi azt is hozzáteszi, hogy a portált működtető cég - a cégháló felrajzolása alapján - tevékenységét vélhetően a Széchenyi Tervhez kapcsolódó uniós forrásokból fedezi.

Kortárs magyar írók és képzőművészek egyébként szintén tiltakoznak az oldal és annak szellemisége ellen, amelynek tulajdonosa egyébként Weiler Péter képzőművész.

Hercsel Adél - Németh Róbert Vállalkozás

Weiler Péter: Ha őszintén beszélünk a szexről, az anyagiakról miért nem?

Valóban prostituáltakat toboroz Magyarország legújabb, botrányokat kavaró társkeresője, a Puncs.hu? Kerítés vagy őszinte társkeresés az, ami arról szól, hogy már az első randin szóba kerülnek a pénzügyek? És hol van az Európai Unió, továbbá Hernádi Zsolt, Mol-vezér pénze a projektben? Weiler Péter, a gazdag férfiak és az ilyenekre vágyó nők közötti kapcsolatokra szakosodott társkereső ügyvezetője szerint a Puncs.hu pusztán a nemzetközi trendeket követi, és egy létező társadalmi jelenség netes megfelelője. Interjú.

hvg.hu Itthon

A Puncs.hu elleni jogi lépésen dolgozik az Együtt politikusa

Vitázni akart a Puncs.hu alapítójával Hajdu Nóra, az Együtt politikusa, hogy fenntartásait elmondhassa Weiler Péternek. Mivel az érintett ettől elzárkózott, Hajdu továbblép, és a kitartói kapcsolatok közvetítését hirdető oldal elleni jogi lépésekről tárgyal.