szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világ egyik legnagyobb gasztroguruja, a sokcsillagos francia séf, Gordon Ramsay mentora, Guy Savoy tért be Valentin-napkor a budapesti Costesbe vacsorázni. Szerinte három Michelin-csillagot érdemelne a hely.

Savoy a vacsora után beszélgetésbe elegyedett a Costes séfjével, Palágyi Eszterrel, aki természetesen szakmai tanácsot is kért, történetesen, hogy mire kell még odafigyelnie ahhoz, hogy a Costes kiérdemelhesse a második Michelin-csillagát. “Viccel kisasszony, amit ma itt ettem, három Michelin-csillagot érdemel” – mondta a Savoy.

Guy Savoy és Palágyi Eszter

Róla annyit kell tudni, hogy a nevét viselő éttermek tulajdonosa Párizsban és Las Vegasban, mindemellett további négy étterme van még a francia fővárosban. Keze alatt “nevelkedett” Gordon Ramsay, aki Savoyt tartja kulináris mentorának.

 

A párizsi Guy Savoy étterem 2002-ben gyűjtötte be a harmadik Michelin-csillagát, majd a brit Restaurant Magazin a világ 50 legjobb étterme közé rangsorolta. Savoy Las Vegas-i étterme a két Michelin-csillag mellett az AAA Five Diamond Award és a Forbes Five Star Award nyertese, valamint a világ leghíresebb bor és borkultúra magazinja, a Wine Spectator Grand Award birtokosa.

 

Savoy a szakmai elismerések mellett 2000-ben megkapta a Francia Köztársaság Becsületrendjét is.

Stiller Ákos
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!