szerző:
hvg.hu

A 2013-as videón Nemes Jeles László és Sipos Gábor producer egy jeruzsálemi filmszakmai fórumon beszél az akkor még S. K. címen futó filmtervről.

Bár a Saul fia útját általában Cannes-tól az Oscarig szoktuk emlegetni, ezt a nagyjából 9 hónapos időszakot jóval megelőzte a film előkészítésének időszaka. Ebből az időből került most elő egy videó, amelyen Nemes Jeles László és Sipos Gábor beszél a készülő filmtervükről.

A videó a Jerusalem International Film Lab nevű szakmai fórumon készült 2013 júliusában, és akkor még sok minden más volt a filmmel kapcsolatban: a főszereplő akkori neve, Saul Kaminski neve után S. K. munkacímen futott a projekt. Később változott meg a cím Saul fiára, a főhős neve pedig Saul Ausländerre.

Nem sokkal ez után született meg a Filmalap döntése, miszerint 205 millió forintos gyártási támogatást ítéltek meg az akkor már Saul fia címen futó filmnek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!