szerző:
MTI

Könnygáz mellett vízágyúkat is bevetett a rendőrség a Ferencváros-Újpest bajnoki labdarúgó mérkőzés utáni rendbontás megfékezése érdekében az Üllői úti Albert Flórián Stadion közelében péntek este.

A rendőrségnek a Ferencváros drukkereit kellett megfékezniük, akiket kordonok között tereltek a metróállomás, illetve a Népliget felé. A szurkolók több helyen is  bedöntötték a kordont, de a rendőrök mindenütt megakadályozták, hogy az elzárt területre bejussanak. A Népligetből  üvegekkel, műanyag palackokkal dobálták a rendőröket. Volt olyan drukker, akit bilincsben vezettek el. 

A vendég újpesti szurkolók a csapatuk 1:0-ás győzelmével zárult mérkőzés után biztonsági okokból egy ideig nem hagyhatták el a stadiont, majd rendőri kísérettel különmetró szállította őket Újpest városkapuig. Korábban a rendőrség azt közölte, hogy a mérkőzés előtti rendbontásban négyen sérültek meg könnyebben, a sérültek egyike rendőr.

A meccs alatt aránylag békés minden. Vihar előtti csend.
©
Bekiabálások mindkét oldalról
©
©
Az újpesti szurkolókat a metróba terelte a rendőrség, a két tábor nem érintkezett a stadionon kívül
©
Ezután kezdődött a felszinen az oszlatás: vízágyúval, könnygázzal, lovas és kutyás egységekkel szorították ki a tömeget a környékről
©
©
©
©
©
©
Az igazoltatott drukkereket a rendőrök a villamosig kísérték
©
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!