szerző:
hvg.hu

Sok-sok év után a Microsoft mától nem támogatja a Windows XP operációs rendszert, amit ezzel együtt még mindig sokan használnak, itthon minden negyedik netező gépén az XP fut.

Teljesen nyugodtan fogalmazhatunk úgy, hogy a Windows XP minden idők legnépszerűbb operációs rendszere: a 2001. október 25-i megjelenése óta népszerű, sokan még ma is ezt használják. A Gemius adatai szerint a magyarországi netezők 27 százaléka használ még mindig XP-t, és nemzetközi szinten is 29-30 százalék körül van az ikszpések aránya.

©

Az operációs rendszer tegnap kapta meg utolsó frissítését, ezután bárki bármilyen biztonsági hibát talál majd benne, az egy örökre támadható rés marad. Többek között ez is egy fontos érv az XP lecserélése mellett, de van még négy másik is, amit mindenkinek érdemes megfontolnia, aki Windows XP-t használ. Váltson, tényleg, még csak pénzbe sem feltétlen kerül.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!