szerző:
hvg.hu

Még egy lélegzetvétel erejéig a felszínre engedi a víz alá nyomott XP-használókat a Microsoft. Bár három hete végleg vége a Windows XP támogatását, most mégis javították a frissen felfedezett, veszélyes biztonsági rést.

Úgy tűnik, hiába volt a Windows XP támogatásának megszüntetése körül csapott hivatalos kampány, még egyszer hajlandó a Microsoft arra, hogy közzétegyen egy hibajavítást.

Az egy hete felfedezett szoftverhibát kihasználó támadók az Internet Exploreren át átvehetik az irányítást a számítógép felett, minden jogosultságot megszerezhetnek távolról, amellyel a gép előtt éppen ülő felhasználó rendelkezik.

Szedjetek, vegyetek, egyetek
©

A Microsoft április 9-én zárta le a 13 éves Windows XP támogatását, ami elviekben azt jelenti, hogy az azután felfedezett hibák örökre javítás nélkül maradnak. A cég most úgy látja: a mostani, komoly hiba felfedezése még nagyon közel volt a támogatás lezárásához, ezért ehhez még mégis kiadják a hibajavítást.

A frissítés már elérhető, a Vezérlőpult Windows Update pontjában van lehetőség telepítésére.

Érdekesség, hogy a Windows XP támogatásának lezárása ellenére a Microsoft továbbra is elkészíti a hibajavításokat, de azokat csak a milliókat fizető, szűk kör számára teszik elérhetővé.

Bár a Microsoft most engedékenynek bizonyult, nagy valószínűséggel túl sok ilyen kivétel nem lesz, így mi továbbra is azt tanácsoljuk, hogy érdemes új Windowsra, vagy az XP-hez hasonló felületű, ingyenes alternatívára váltani.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!