szerző:
hvg.hu

Ha ezzel küld emailt, biztos lehet benne, hogy nem lesz nyoma az üzenetnek, ugyanis a címzett épphogy elolvassa, már törlődik is.

Bizalmas információt szeretne küldeni ismerősének? Titkos adatokat osztana meg kollégájával? És azt szeretné, hogy ennek ne legyen nyoma? Ha a válasz igen, akkor a Chrome böngészőt és Gmailt használók számára van egy jó hírünk: a Snapmail bővítménnyel ez lehetséges, méghozzá elég egyszerűen.

©

Ha letölti a kiegészítőt, a Gmailben a küldés gomb mellett megjelenik a Snapmail lehetőség is. Ha erre kattint, akkor az üzenete egy link formájában jut el a címzetthez. Ha a címzett a linkre kattint, a bizalmas üzenet felett lát egy visszaszámlálót, ugyanis 60 másodperce van elolvasni az e-mailt, az idő lejárta után az üzenet automatikusan törlődik. A szolgáltatás a kizárólag szöveges üzenetekkel működik, fájlokat nem lehet csatolni.

Ha nem (csak) Gmaillel szeretne önmegsemmisítő üzeneteket küldeni és/vagy nem Chrome-ot használ, akkor ezt az Androidra, iPhone-ra, iPadre, valamint Windows, OS X és Linux operációs rendszereket használó számítógépekre is ingyen letölthető szolgáltatást ajánljuk.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!