szerző:
hvg.hu

Lehet, hogy idén kijött az új Angry Birds, de ez a fizikai játék sokkal jobb annál: logikára, némi ügyességre és türelemre van szükség hozzá, némelyik pályánál ugyanis el lehet időzni, ha tökéletes eredményt szeretnénk.

Bár a 2014-es lista után már az idei legjobb mobiljátékokat összegyűjtő cikkünk is megjelent, a Trick Shotnak még odaítéljük a 2015 legjobb fizikai játéka címet. Az Androidra 625 forintért, iPhone-ra és iPadre 0,99 euró ellenében letölthető remekműt nem akárki készítette: Jonathan Topf az eddigi talán legszebb mobil játék, a Monument Valley egyik fejlesztője, aki igencsak büszke lehet új projektjére.

Egy fizikai játékról van szó, amelynek 100 pályája van, de ez felér kétszázzal, ugyanis miután azt hisszük, hogy kivégeztük az összeset, jön egy újabb és nehezebb kihívás minden pályával kapcsolatban, így azokat újra lehet kezdeni. De haladjunk szép sorjában: először minden pályán van egy négyzet, amelyben az Angry Birdsből ismert módszerrel el kell indítani egy golyót, és minden próbálkozásnál más típusú, ezzel együtt más fizikájú.

©

A cél az, hogy a nyitott dobozba bejusson a labda. Ebben mindenféle kapcsoló, fadarab, ventilátor és teleportáló eszköz segít minket, de ezek inkább bonyolítják, mint egyszerűsítik a helyzetet. Akkor az igazi élmény, ha minden pályán a "Perfect" megoldásra hajtunk, azaz úgy juttatjuk be a labdát a dobozba, hogy az előtte semmilyen részéhez nem ér hozzá.

Ha mind a 100 pályán megvolt a "csont nélküli" találat, jön az újabb tökéletességre törekvő, még nehezebb feladat. Ugyanazokon a pályákon megjelenik pár piros kör, az "Amazing" jelzőt pedig próbálkozásaink csak akkor érdemlik ki, ha mindegyik körhöz hozzáért a labda és szintén érintés nélkül jut a dobozba.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!