szerző:
hvg.hu

Lehet, hogy egy új Apple-szabadalom az iPhone 7-ből – állítólag – eltávolításra kerülő audiocsatlakozót kompenzálja?

Még jó sok víz folyik le addig a Dunán, amíg végre megismerhetjük az iPhone 7-et, azonban az egyik kiszivárgott módosítás már olyannyira kiverte a biztosítékot a felhasználók körében, hogy aláírást is gyűjtenek ellene. Úgy hírlik, az új modellből kihagynák a szabványos (3,5 mm) audio jacket, s a felhasználókat inkább a vezeték nélküli zenehallgatás felé terelnék, vagy arra, hogy – természetesen pluszpénzért – Lightning-kompatibilis fülhallgatót vegyenek. Függetlenül attól, mekkora a felháborodás, mindez logikus lépés lenne az Apple-től, és hogy miért, arról itt írtunk.

iPhone 7 koncepció
©

Most viszont egy olyan szabadalom kapott zöld utat, amellyel a cupertinói cég kompenzálhatná az említett veszteséget. Az „audio port konfiguráció kompakt elektronikus eszközök számára” nevű szabadalom különböző módszereket mutat be, amellyel egy mobileszköz (például egy iPhone) audiokimenetének hangminősége felturbózható.

Ilyen lehet például, hogy rezegtetik a telefon belsejében lévő komponenseket, megváltoztatják az áramkörözöttséget, illetve a dizájnt, és az is elképzelhető, hogy nagyobb üres belső teret hoznának létre a jobb hangzás érdekében. Ezzel csak az a gond, hogy anélkül, hogy az iPhone ne válna nagyobbá, nemigen lehet ilyen teret kialakítani – talán ezért is hagynák el az audio jacket?

Az Apple-szabadalom azt is mutatja, hogy két hangszóró volna a telefon alsó részén, szemben a mai megoldással. Ebből persze még korai volna azt a következtetést levonni, hogy az iPhone 7-ben két hangszóró lesz, az viszont egyértelműnek tűnik, hogy az Apple egyre jobban fókuszál a zenelejátszás minőségének javítására.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!