szerző:
hvg.hu

Objektív képet fest az okostelefonok teljesítményéről az Antutu legfrissebb teljesítményértékelő toplistája. A tavalyi évben megjelent telefonokat állították sorrendbe, de mivel idén még nem került piacra új csúcsmodell, ezért ez egyben az éppen aktuális állás is.

Az Antutu teljesítményt értékelő jelentését minden évben nagy érdeklődéssel várja az okostelefonos iparág. Korábban csak az Android platformot fedte le ez, azonban az új benchmark-verzió megjelenésével változott a helyzet.

Az Antutu V6.0 egy vadonatúj keresztplatform benchmark, így együtt vizsgáztatja az androidos és az iOS-es készülékeket.

©

Talán nem túl nagy meglepetés a lista első helyezettje (legfeljebb csak a többiekénél jóval magasabb pontszám): az iPhone 6s-é lett a dicsőség. Az ugyancsak imponáló második helyet az itthoni piacra jövő héten érkező, de Kínában már tavaly bejelentett Huawei Mate 8 szerezte meg. Az iPhone 6 előre engedett két Samsung-modellt is, viszont maga mögé utasította a Snapdragon 810-es processzorral hajtott eszközöket.

Az iPhone 6s Plus és iPhone 6 Plus telefonok azért nem szerepelnek a listában, mert alig van különbség köztük és az iPhone 6s, illetve iPhone 6 között.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!