szerző:
hvg.hu

A korábbi híreszteléseknek megfelelően egyre biztosabbnak tűnik egy kisebb iPhone érkezése tavasszal (jóval az iPhone 7 előtt), azonban nem iPhone 6c-nek fogják hívni.

Egyre többet hallani és nálunk is olvashattak arról, hogy március végén vagy április elején (tehát jóval az iPhone 7 őszi bemutatkozása előtt) egy kisebb iPhone is érkezik még a családba. Ezt a modellt iPhone 6c néven emlegették.

Azonban a legfrissebb bennfentes információk szerint – amelyeket többek között a 9to5 Mac osztott meg – az újdonságot a mérete miatt (4”) inkább az iPhone 5 generációhoz sorolják, és ezért az iPhone 5se nevet kapja.

A mostani értesülések szerint az iPhone 5se-ben az Apple A8 chip dolgozik majd egy M8 koprocesszorral (akárcsak az iPhone 6-ban). Az iPhone 5s-re fog hasonlítani, de a specifikációi jobbak lesznek annál, és enyhén ívelt 6s-stílusú 2.5D kijelzőüvege lesz. A belső tárhely 16 GB lesz.

©

Megkapja a Live Photo funkciót is (az iPhone 6s-ből), de nem lesz 3D Touch benne. Ugyanúgy 8 MP-es lesz a hátoldali kamerája és 1,2 MP-es a frontoldali, mint a iPhone 5-nek és 5s-nek. Azokban a színekben (ezüst, űrszürke, arany, rózsaarany) jelenik majd meg, mint amelyekben az iPhone 6s. Összességében az 5se egy olyan eszköz lehet, amely anélkül tartana lépést a modern technológiákkal és támogatná a nagy iOS-frissítéseket, hogy közben kannibalizálná az iPhone 6s vonalat.

Az iPhone 5se-vel egy időben – véli a neves piaci elemzi Ming-Chi Kuo – egy frissített iPad Air 3 is érkezik majd.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!