szerző:
hvg.hu

Elindult a Spotify újdonsága, már videókat is lehet nézni az eddig csak streaming zeneszolgáltatásáról ismert alkalmazással.

A Spotify már hazánkban is népszerű zenehallgatási lehetőség, a streaming szolgáltatás portfóliójába pedig ma a videók is bekerültek – számol be a Wall Street Journal. Azt hinné az ember, hogy ez a videóklipeket jelenti, de nem így van: a zenén kívüli témákkal próbálnak szórakozást és tájékoztatást nyújtani. Érdekes adalék, hogy csak a mobilalkalmazásokkal érhetők el a videók.

A tartalmak gyártásához nem kis nevek szerződtek le, ez már tavaly is kiderült a Spotify közleményéből: többek között a BBC, a Comedy Central, az ESPN, az MTV, az ABC, az NBC és a TED is szolgál streamelhető videókkal, a svéd székhelyű cég pedig bizonyára nem áll meg ennyi megállapodásnál, a kínálat csak bővülhet.

©

Természetesen hazánkban várni kell a hasonló kiegészítésre, mától az amerikai, az angliai, a német és svéd felhasználók nézhetnek videókat a Spotify alkalmazásával, remélhetőleg minél hamarabb sorra kerül a többi nemzet is.

Ezzel a lépéssel egy csapásra a YouTube Red szolgáltatás legnagyobb riválisa lett a Spotify.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!