szerző:
hvg.hu

A Facebookhoz hasonló üzenőfalas megoldást vezethet be a Twitter. A felhasználók attól félnek: a Facebookhoz sorolással egyre kevésbé lesz értelme használni a Twittert, melynek éppen a legfontosabb előnyei vesznek el.

A Twitter a felhasználók számát nézve és pénzügyileg is jóval kevesbé sikeres, mint a Facebook – talán éppen ezért is próbál egyre inkább hasonlítani rá. Ennek jegyében a személyes üzeneteknél már tavaly feloldották a Twitter alapvető jellemzőjének tekintett 140 karakteres terjedelmi korlátot, és ha minden igaz, idén minden tweetnél feloldják majd a korlátozást.

A legfrissebb értesülés egy újabb facebookosításról szól. A BuzzFeed szerint hamarosan a Twitter sem szigorú időrendi sorrendben mutatja az általunk követett felhasználók bejegyzéseit, hanem a Facebookhoz hasonlóan egy algoritmus dönti majd el, hogy melyik ismerősünkből mennyit látunk: ez nem feltétlen az összes követett összes bejegyzését jelenti majd, és nem is időrendi sorrendben.

©

A változás nem hivatalos hírén rengeteg Twitter-felhasználó felháborodott, amire a szolgáltatás társalapító-vezérigazgatója több tweetben is reagált. Jack Dorsey szerint “sosem tervezték az idővonalak jövő heti átrendezését”, de egyébként is odafigyelnek a felhasználóikra. Dorsey szerint a szolgáltatást nem kell temetni – ezzel utalt a változások hírére a #RIPTwitter hashtaggel a Twitter végét jósló felhasználókra –, a Twitter csak még twitteresebb lesz.

Ezzel együtt a szolgáltatás vezetője nem tagadta, hogy lesz valamiféle változtatás. Már csak azért is valószínű, hogy lesz, mert a The Verge újságírója közben saját szemével láthatta az új, algoritmus által összeállított twitteres idővonalakat – igaz, azt is megtudta, hogy akinek nem tetszik, az visszaállíthatja majd magának a tweetek régi megjelenítési módját.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!