szerző:
hvg.hu

A Windows 7-et és 8-at használók eddig maguk dönthették el, hogy letöltik-e a 10-es Windowst. Ennek vége, mostantól mindenkinél elindul a telepítés.

Apró, de fontos változást eszközölt a Microsoft a napokban, ami sok felhasználót érint, és sejtésünk szerint sokaknak nem fog tetszeni a dolog. A The Verge beszámolója szerint mindenki, aki alapbeállítással használja a gépét, megkapja a Windows 10-et: az új oprendszer nemcsak, hogy automatikusan letöltődik a gépre, de a telepítés is el fog indulni.

©

Utóbbi tényleges elvégzéséhez ugyan továbbra is szükség lesz a felhasználók engedélyére, sőt a telepítés után bármikor visszatérhetünk az előző Windows-verzióhoz, a legtöbbeket valószínűleg zavarja majd, hogy a Microsoft ilyen módon "tolakszik". Arról nem is beszélve, hogy a Windows 10 plusz letöltése komoly GB-okat foglalhat el a gép tárhelyéből, ha pedig valaki mobilinternetet használ, gyorsan elbúcsúzhat a havi adatkeretétől. Ilyenkor érdemes beállítani, hogy a frissítések csak wifi használatával töltődjenek le.

Egy lehetőség még maradt arra az esetre, ha valaki nem szeretné, hogy a gépére kerüljön a Windows 10: a beállításoknál kapcsolja ki a frissítéseket, ezzel (egyelőre) ki lehet védeni a kéretlen operációs rendszert. (És minden más szoftverfrissítésről is lemond.) Ha viszont új/jobb gépet szeretne, számítson rá, hogy teljesen le kell mondania a 7-es és 8-as Windowsról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!