szerző:
hvg.hu

A közösségi taxiszolgáltatást kínáló Uber a legnagyobb futárcégek konkurenciájává is válik.

Az Uber még tavaly ősszel indította el az UberRUSH nevű szolgáltatását, ami lehetővé tette, hogy ne csak embereket, csomagokat is szállítsanak a sofőrök. A lehetőséget a kisebb cégeknek tette elérhetővé, amellyel mindenki jól jár: a vásárló jóval gyorsabban juthat hozzá az általa megrendelt termékhez, a kereskedők válláról pedig levette a logisztika megszervezésének terhét. A fejlesztők most bejelentették, ezentúl a nagyobb cégek is elérhetik az ehhez szükséges platformot.

©

Azzal, hogy a fejlesztők a nagyobb áruházláncok számára is elérhetővé tették az általuk készített API-t – tehát az üzletek könnyen összeköthetik kiszállítási rendszerüket az Uberével – az UberRUSH olyan cégek konkurenciájává válik, mint a FedEx vagy a UPS. A lehetőséggel egyelőre csak az Amerikában lévő vállalkozások élhetnek.

Bár a közösségi személyszállítást kínáló céggel a taxisok finoman szólva sem tudtak megbarátkozni, az Uber több újításon is dolgozik. Ilyen például a helikopteres Uber, aminek tesztüzeme heteken belül elindulhat, az autók sofőrjeinek telefonjáról pedig adatokat fog gyűjteni, hogy képet kapjon vezetési stílusukról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!