szerző:
hvg.hu

A YouTube androidos alkalmazása is csatlakozott azokhoz az appokhoz, amelyek folyamatosan értesítésekkel bombázzák a felhasználót. Szerencsére ez kikapcsolható.

A mobilalkalmazások fejlesztői előszeretettel élnek a lehetőséget, hogy az app valamilyen értesítést küldjön a felhasználó készülékére még akkor is, ha az épp nem használja. Ha sok ilyen van a telefonon/táblagépen, az egy ideig csak zavaró, egy idő után viszont már idegesítő lesz. Nemrég a YouTube is rátett erre egy lapáttal.

Az alkalmazás eddig csak akkor jelzett, ha a feliratkozott csatornára új videó került fel, egy ideje azonban a korábban megtekintett videók alapján arról is üzenetet küld, hogy milyen videók érdekelhetik a felhasználót. Szerencsére ezeket az értesítéseket nem kötelező elviselni, és anélkül is kikapcsolhatók, hogy a többi (hasznosabb) youtube-os értesítésről le kellene mondanunk.

Az andridos eszközön először a képernyő jobb felső részén lévő Menüre kell bökni, majd a Beállításokra, azon belül pedig az Értesítésekre. Ha szeretnénk kikapcsolni ezeket, elég csak törölni a jelölését.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!