szerző:
hvg.hu

Minimális angol nyelvtudással ezen az oldalon bármilyen filmet megtalál, még akkor is, ha csak egy jellegzetes tárgyra, szereplőre vagy jelenetre emlékszik belőle.

Sokan járthattak már úgy, hogy helyszíneket, tárgyakat, jeleneteket, színészeket, apró jellegzetességet is fel tudtak idézni egy filmből, csak a címe nem jutott az eszükbe. Ha egy ilyen filmet újra meg akarunk nézni vagy ajánlani akarjuk valakinek, akkor ez nagyon bosszantó tud lenni. Akinek van egy minimális angol nyelvtudása, többet nem jár így: a What is my movie? oldal minden ilyen helyzetben segít.

©

Csak a honlapra kell kattintani és a kereső sávba írni az angol kulcsszavakat vagy akár teljes mondatokat, mintha egy barátunknak magyaráznánk mi is volt a film lényege. A fenti egy tökéletes példája annak, ha valakinek csak két részlet volt meg a filmből, mert annyira rég látta: benne volt Brad Pitt és boxolt. Ez két kultfilm is lehet, a szavakra pedig kapásból az első két találat a Blöff és a Harcosok klubja.

A biztonság kedvéért akkor is több tucat találat jelenik meg, ha csak egy-két filmre lehet jó a leírás egésze vagy bizonyos részlete, de az első találatok a legfontosabbak. A "james bond with daniel craig" keresésre is az az első 4 találat, amelyre teljesen illik a jellemzés.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!