szerző:
hvg.hu

A Windows 10 az eddigi leggyorsabban terjedő Windows, jelentette be idei BUILD fejlesztői konferenciáján a Microsoft.

Folytatódik a Microsoft tik-takos sorozata: az egyik Windows sikeres, a következő bukik, majd újabb sikeres kiadás következik. A Windows XP sikere, a Vista bukása, a 7-es sikere, majd a Win 8 bukása után a 10-es verzió egyértelmű sikernek tűnik: a megjelenés óta eltelt 8 hónap után már 270 millió gépen fut a legújabb operációs rendszert.

A Windows 7 terjedéséhez képest ez 145 százalékos javulás, a szomszéd mosógépének titulált Windows 8-nál négyszer gyorsabban terjed a Windows 10.

©

Az oprendszer sikerének egyik oka egészen biztosan az ingyenesség: június végéig ingyen frissíthet Windows 10-re mindenki, akinek Windows 7 vagy 8 fut a számítógépén. Az igazsághoz tartozik az is, hogy a Microsoft kezdetben lehetőségként népszerűsítette ezt, egy ideje azonban aktívabban is próbálják terjeszteni a Win 10-et – nemrég például a 7 és a 8.1 verziók ajánlott biztonsági frissítései közé szorították be a Windows 10-re frissítést, sokan fel is háborodtak rajta.

Aki egyáltalán nem szeretné telepíteni a Windows 10-et, az egy egyszerű segédprogrammal végleg elintézheti a frissítési próbálkozásokat.

A Microsoft tervei szerint a 10-es az utolsó Windows, nem adnak majd ki több főverziót az operációs rendszerből.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!