szerző:
hvg.hu

Emlékeznek a klasszikus Super Mario játékra? El sem hinnénk, hogy akkor milyen mérettel rendelkezett és az most mit ér.

Az Ultralinx nagyon tömör, érdekes és elgondolkodtató összehasonlítást közölt egyetlen képpel. Egy screenshotot készítettek a klasszikus, 1985-ös Super Mario játékról, majd kíváncsiak voltak, hogy mekkora a kép mérete. Hogy ez miért érdekes? Itt a válasz.

©

Ez a fotó 283 kilobájtos, míg az első Super Mario játék összesen volt 40 kB-os, tehát 7-szer több tárhelyet igényel ez a kép, mint az egyik leghíresebb játék első kiadása. Nos igen, sokat változott a technológia az elmúlt három évtizedben, de az ilyen egyszerű példák világítanak rá legjobban, hogy mennyire sokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!