szerző:
hvg.hu

Emlékeznek a klasszikus Super Mario játékra? El sem hinnénk, hogy akkor milyen mérettel rendelkezett és az most mit ér.

Az Ultralinx nagyon tömör, érdekes és elgondolkodtató összehasonlítást közölt egyetlen képpel. Egy screenshotot készítettek a klasszikus, 1985-ös Super Mario játékról, majd kíváncsiak voltak, hogy mekkora a kép mérete. Hogy ez miért érdekes? Itt a válasz.

©

Ez a fotó 283 kilobájtos, míg az első Super Mario játék összesen volt 40 kB-os, tehát 7-szer több tárhelyet igényel ez a kép, mint az egyik leghíresebb játék első kiadása. Nos igen, sokat változott a technológia az elmúlt három évtizedben, de az ilyen egyszerű példák világítanak rá legjobban, hogy mennyire sokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!