szerző:
hvg.hu

A jelek szerint az androidosoknak és az iPhone-osoknak is bosszúságot okozott az a hiba, ami a Facebook és a Facebook Messenger alkalmazásokban lépett fel.

Az elmúlt napokban több felhasználó is háborgott a neten, megfigyelésük szerint ugyanis a Facebook és a Facebook Messenger mobilalkalmazások pillanatok alatt lemerítették a készülék akkumulátorát, ami ráadásul olykor túl is melegedett.

Volt olyan twitterező, aki azt írta, három óra alatt 90 százalékot esett a töltöttségi szint a mobilján, mások készülékén pedig úgy merült az akkumulátor 15 százalékot, hogy nem is használták az appokat. Az egyik Reddit-felhasználó végül az alkalmazások törlésében látta az egyetlen megoldást a problémára. A Business Insider szerint most úgy tűnik, sikerült megtalálni a hiba okát.

David Marcus, a Facebook Messenger fejlesztéséért felelős alelnök a Twitteren kért bocsánatot a felhasználóktól, és mint írta, egy szerverprobléma okozta a kellemetlenséget, amit mostanra sikerült izolálniuk. Arról nincs hír, hogy kiket és összesen hány embert érinthetett a bug, de a jelek szerint elsősorban az androidos felhasználók mérgelődhettek.

Aki még mindig azt tapasztalja, hogy gyorsan merül a mobilja, az frissítse az alkalmazásokat, illetve ha folyamatosan futnak, indítsa újra azokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!