szerző:
Papós Tamás

Egy ingyenes alkalmazással jelezni lehet térképen a hajéktalanokat és azt is, hogy mire van szükségük, a környéken lévők pedig így könnyebben segíthetnek rajtuk.

Nagyszerű alkalmazás készült hajléktalanok megsegítésére, és az benne a jó, hogy még azok is tudnak vele segíteni, akik épp nem tudják biztosítani azt, amire a rászorulóknak szükségük van. Androidra, iPhone-ra és iPadre is ingyen letölthető a Help. / Segíts nevű app, amelyen térképen nézhetjük, hogy a felhasználók mely hajléktalanokat jelölték be a térképen, és azt is, hogy mire lenne szükségük.

A bal felső sarokban látható “+” ikonra kattintva lehet új hajléktalant az alkalmazáshoz adni, két üres rubrikába kell beírni a nevét és azt, hogy mire van szüksége, majd megjelölni a térképen. Aki pedig segítő szándékkal ránéz az alkalmazásra, rögtön látni fogja, hogy a környéken hol, kinek és miben tudna segítséget nyújtani.

©

A hajéktalanok neveire kattintva három lehetőségünk adódik még: a “Verify / Bejelölés” feliratra kattintva megerősíthetjük az adott hajléktalan hollétét és szükségleteit, a “Report / Jelentés” révén pedig jelenthetjük, hogy már nincs ott a hajléktalan, vagy ezzel jelezhetjük, ha kamunak tűnik a bejelölés. A “Navigate” opciót választva útvonalat is kérhetünk a kiválasztott hajléktalan eléréséhez.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!