szerző:
hvg.hu

Különleges logóval, ennek részeként pedig egy 12 képkockás mesével készült idén a Föld napjára a Google.

A kereső főoldalán látható mese főhőse, egy róka rosszat álmodik, egy veszélyben lévő bolygóról. Ezután Momo nevű macskájával és a Google időjárás-előrejelzéseiből ismerhető békával nekivágnak, és a táplálkozástól kezdve a közlekedésig mindent megpróbálnak úgy csinálni, hogy az ne veszélyeztesse a természet fennmaradását.

©

Az aranyos képkockasorozat után a Google tippeket is ad a környezettudatosabb életvitelhez. Ezeket idézzük.

  • Kezdjük valami egyszerűvel. Ne felejtsd el lekapcsolni a lámpákat, ha elhagyod a helységet.
  • Találd meg a módját, hogy kimenj a szabadba és segíts fát ültetni a környezetedben.
  • Próbáld ki a közösségi autózást, sétálj, biciklizz vagy használd a tömegközlekedést egy napig.
  • A gyümölcs, a zöldség, vaamint a helyi termesztésű élelmiszerek fogyasztása csökkenti a károsanyag-kibocsátást és a szemetet.

További érdekes Google-logókat talál, ha ide kattint. Ha máskor is tudni szeretne róla, hogy miért különleges az aznapi logó, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!