szerző:
hvg.hu

A szöveges és videós chat egyvelege ez a szórakoztató alkalmazás, a fiatalok körében nyerő választás lehet.

Manapság már minden üzenetküldő alkalmazáson lehet videókat küldeni, és olyanok is vannak, amelyek csak a videóchatre építenek a szöveg helyett. A klasszikus szöveges megoldás és a videós funkciók egyvelegéből viszont nem olyan egyszerű igazán szórakoztató alkalmazást csinálni, de az Androidra és iPhone-ra ingyen letölthető Look fejlesztőinek sikerült.

Sms-kódos visszaigazolás és facebookos vagy sima regisztráció után már lehet is használni, és első körben videókkal végigvezetik a legfőbb funkciókon. Ezután akár egy, akár több emberrel is lehet chatelni, és akármelyik beszélgetésbe lép be, rögtön a videókészítés lehetősége jelenik meg.

©

Nem sima, hanem élő videót lehet itt közzétenni, vagyis ha valaki elérhető és belép a beszélgetésbe, meg sem kell várnia a felvétel végét, közben élőben is reagálhat – akár újabb videóval, de szöveggel, fotóval és gifet használva is lehet.

A videók nem csak élőben mennek a beszélgetésben, de élőben szerkeszthetők is, vagyis közben is lehet szöveget írni a videóra, rajzolni rajta, illetve kamerát is bármikor válthat a bal alsó sarokban látható ikonokkal.

©

Ha a hagyományos chatet akarja látni, ahol a videók kicsiben is megjelennek, csak a "Chat" feliratra kell kattintania, majd újabb videó készítéséhez a "Look" opciót kell választani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!