szerző:
hvg.hu

Apróságnak tűnik, de sokadjára kifezetten zavaró volt eddig, hogy az e-mailekben található címeket, telefonszámokat és egyéb kapcsolati adatokat nem linkelte a Gmail, így azt csak kimásolva lehetett használni. Mostantól ennek vége: egy érintésre működik az e-mail küldése és a telefonhívás indítása.

Mivel a világ egyik legnépszerűbb e-mail-szolgáltatása a Gmail, a felhasználók azt feltételezhetik róla (jogosan), hogy minden szempontból naprakész, és a trendeknek megfelelő friss fejlesztések mind megtalálhatók benne. Elvégre a fiókkal rendelkező "ügyfeleket" a lehető legteljesebb módon ki kell szolgálni, a Gmail használatát pedig kényelmessé kell tenni. Ennek ellenére a fejlesztők csak most készítettek el egy olyan funkciót, ami más levelzőknél már rég alapértelmezett képességnek számít.

A fejlesztők egy blogbejegyzésben jelentették be, hogy a rendszer mostantól képes felismerni a levélben található címeket, telefonszámokat és egyéb elérhetőségeket, ezeket pedig hivatkozássá tudja konvertálni. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy elég lesz csak rábökni a telefonszámot tartalmazó linkre, és máris adott a lehetőség a hívásra, vagy egy címre, és az automatikisan megnyílik a Google Mapsben.

©

Persze a kérdés jogos: miért csak most készítették el ezt a funkciót? Ezt nem tudni, az viszont biztos, hogy mostantól az asztali böngészős változat, valamint az androidos készülékeken, illetve iPhone-on és iPaden futtatható alkalmazás is így működik.

Ha máskor is tudni szeretne a Gmail újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!