szerző:
hvg.hu

Nem sok választotta el a Microsoftot attól, hogy az Apple Macjeihez hasonlóan csak egy gombbal kelljen ki-bejelentkezgetni az operációs rendszerbe. Aztán mégsem így lett – ezt már a vállalatalapító Bill Gates is bánja.

Érdekes "vallomást" tett Bill Gates, a Microsoft alapítója csütörtök délelőtt New Yorkban, a Bloomberg Global Business Forum egyik panelbeszélgetésén. Mint mondta, rendkívül sajnálja, hogy a felhasználóknak annyi kényelmetlenséget okozott a cég azzal, hogy a Windowsba beépítette a sokak által ismert Ctrl+Alt+Del kombinációt, amellyel bejelentkezni lehet, illetve a feladatkezelőt behozni a lefagyott programok kényszerített leállításához.

"Ha egy valamit megváltoztatnék, az biztosan ez lenne. Három helyett egy gombos bejelentkezést készítenénk" – mondta a CNN szerint.

Bill Gates néhány évvel korábban, még 2013-ban már beszélt erről a problémáról, akkor az IBM-et okolta a kényelmetlenségért. Mint mondta, szerettek volna egy külön gombot a bejelentkezéshez, de az IBM billentyűzetének készítője ebbe nem volt hajlandó belemenni, így maradt a háromgombos megoldás.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!