szerző:
hvg.hu

Az utolsó simításokat végzik a kütyün, amely mellett majdnem természetes tempóban beszélgethet két ember, aki amúgy nem érti egymás nyelvét. A kiszállítás heteken belül indul, addig pedig közzétettek egy videót: ilyen gyorsan fordít most a Pilot fülhallgató.

A vezeték nélküli eszközből szokás szerint egy pár tartozik össze, ám a hagyományos fülhallgatóktól eltérően itt nem ugyanaz az ember dugja őket a füleibe: az egymással eltérő nyelven beszélgető két félnek kell egy-egy. Ezután elég elindítani a hozzá tartozó alkalmazást és megkezdenünk a beszélgetést, mondatainkat a másik közel valós időben hallja a fülhallgatóban – de már a saját nyelvén.

Az első körben ezt az 5+5 nyelvet támogató Pilot nevű eszközt májusra ígérték, de úgy tűnik, pár hónapot csúszik, most ősszel viszont már megindul az első rendelések kiszállítása. A gyártó most közölte, hogy az első darabok már beérkeztek hozzájuk, és most már a „végső finomításokat” végzik rajta, hogy gyorsabb legyen a fordítás, jobb és élethűbb a hanglejtés és a hangszín a gépi hangban. Hogy most hogy állnak, azaz hogyan működik egy viszonylag normális tempójú beszélgetés között a fordító fülhallgató, arról máris mutatjuk a videót.

Egy (szett) Pilot fülhallgatót a gyártó oldalán most 249 dolláros áron kínálnak (úgy tűnik, ingyenes szállítással), ami átszámolva 64 ezer forintot jelent.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!