Facebookon fenyegette Obamát - öt év börtön a jutalom

2012. május 25., péntek, 19:30
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Elnököket és miniszterelnököket gyilkossággal fenyegetni, vagy akár megemlíteni velük kapcsán ilyesmit, nem okos dolog.

Elnököket és miniszterelnököket gyilkossággal fenyegetni, vagy akár megemlíteni velük kapcsán ilyesmit, nem okos dolog. Ezt Frei Tamás alaposan megtanulta annak idején – de van, aki még nem. Egy Miamiban élő diák, Obama elnök februári, floridai körútjának kapcsán ezt írta Facebook üzenőfalára:

 „"If anyones going to UM to see Obama today, get ur phones out and record. Cause at any moment im gonna put a bullet through his head and u don't wanna miss that! Youtube!"”

Az üzenet lényege röviden: tartsuk bekapcsolva telefonjaink videó felvevőjét, mivel a posztoló hamarosan „golyót ereszt” az elnök fejébe. Joaquin Amador Serrapio Jr. szerencsére nem gondolta komolyan, az elnöknek egy hajszála sem görbült: a bíróság azonban nem találta viccesnek a dolgot.

A hét elején született ítéletben a fiatalember öt év letöltendő büntetést kapott. Nem ez az első eset, hogy a közösségi hálózaton az elnök elleni merénylettel viccelődnek vagy foglalkoznak: 2009-ben egy kaliforniai férfi „Meg kell-e ölni az elnököt” címmel Facebook szavazást indított, amit persze a Facebook igen gyorsan eltávolított. 2010 egy „Kill Obama” nevű Facebook csoport tűnt fel a neten, ráadásul több mint egy hónapig megtalálható volt, mire végül egy moderátor észrevette és törölte.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Facebookon fenyegette Obamát - öt év börtön a jutalom
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X