Nem tréfa: vásároljon álmokat az álombankból! [videóval]

2012. április 12., csütörtök, 14:30
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Azt persze még nem ígéri az egyik legújabb iPhone-os alkalmazás, hogy lefekvéskor eldönthetjük, pontosan miről is...

Azt persze még nem ígéri az egyik legújabb iPhone-os alkalmazás, hogy lefekvéskor eldönthetjük, pontosan miről is fogunk álmodni, viszont – amint az az Edinburgh-i Nemezetközi Tudományos Fesztiválon bemutatták – az elérhető vele, hogy kellemes, könnyű álmunk legyen, amely esetleg még olyan helyre is elkalauzol bennünket, amilyet szeretnénk.

A Dream:ON nevű alkalmazás figyeli az alvó „testbeszédét” (ehhez persze iPhone-unkat az ágy mellé kell tenni), érzékeli az úgynevezett REM-fázist (az agyunk ilyenkor érzékenyebb a külső ingerekre), és ekkor  különféle kellemes hanghatásokat játszik le, amelyek – állítólag – beépülnek az álmunkba, pontosabban az álmunk igazodik hozzájuk.

Az ingyenes alapcsomagban csak kétféle álomkörnyezet található, azonban az álombankból (Dream Store) 1,1 dollárért további álmokat (pontosabban hanghatásokat)  vásárolhatunk, s a fejlesztők azt ígérik, folyamatosan újabbakat és újabbakat töltenek ide fel.

A projekt egyelőre kísérleti stádiumban van, s az ötletgazdák, élükön Richard Wiseman professzorral nem győzik hangsúlyozni, hogy tulajdonképpen egy csoportos kísérletről van szó, s éppen egy ilyesfajta okostelefonos alkalmazás teszi lehetővé, hogy minél többeket bevonjanak a kísérletbe.

Az alkalmazás egyébként egy monitorozó és optimalizáló motort is tartalmaz, s tulajdonképpen a felhasználó visszajelzései alapján variálja működését. A professzor egyébként óv a türelmetlenségtől, állítólag néhány napra szükség van ahhoz, hogy az alkalmazás valóban a megfelelő álmot „szállítsa”, lévén minden felhasználó más, mások az alvási szokásai.

Ideális (?) esetben, azaz ha azt szeretnénk, hogy az alkalmazás megfelelően működjön, egyedül kell lennünk az ágyban, nehogy partnerünk álma megzavarja a mienket.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Nem tréfa: vásároljon álmokat az álombankból! [videóval]
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X