szerző:
hvg.hu

Csütörtökön még annyira kiállt a népszavazás mellett a kormány, hogy csak remélni tudjuk, Orbán Viktor most mindent megtesz azért, hogy nehogy visszavonja Tarlós a pályázatot.

Lázár János kicsit több mint 24 órával ezelőtt még azt mondta a Kormányinfón: a kormány azt akarja, hogy a nép döntsön a olimpia sorsáról – az lesz, amit az emberek akarnak a népszavazáson. "A miniszterelnök egy nagyon-nagyon bátor ember, nem szokott megfutamodni semmitől", jelentette ki Lázár.

Ehhez képest Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető a visegrádi frakcióülés után már úgy fogalmazott, "nem vagyunk mi urai az ügynek", a játékok megrendezésére a főváros jelentkezett. Tarlós István pedig már azon gondolkodik, hogy visszavonja a város pályázatát, "ha mindenki rá hárítja a feladatot" – sőt akár már szerdán megtörténhet mindez.

A nagyon-nagyon bátor Orbán Viktor pedig most nyilván mindent megtesz azért, hogy Tarlós ne vonja vissza a pályázatot, hogy az emberek népszavazáson dönthessenek a kérdésben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!