szerző:
nyüzsi
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Írd és mondd, 115 éve megfogalmazta Ady Endre, mit kell tenni, hogy ne hallgassunk tovább "kellemetlenül igazmondó demokratákat". Ötletével elérhető lenne, hogy Orbán végre igazán szépet álmodhasson, Semjén vadászhasson és a Lázár-testvérek versenylovainak is valóban hasznát vegyük.

Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre

– így szól Ady Endre diagnosztikája 1902-ből. A szatirikus naplóbejegyzésben nemcsak leírja a mai Magyarországon is hallható sóhajokat és gyötrelmeket, de egy javaslatot is tesz. Hogy Ady mekkora látnok volt, az írásából is kiderül, hiszen az általa felvetett ötlet az európai integráció keretein belül nyernek igazán értelmet.

A teljes naplóbejegyzést itt olvashatja.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, mémeket, gifeket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!