Mong Attila: Orbán Viktor aranykora

2012. június 14., csütörtök, 10:45 • Utolsó frissítés: 2012. június 14., csütörtök, 11:18
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

Helyreállt a jogbiztonság és a rend, mi pedig csak örülhetünk, hogy boldog szemtanúi vagyunk egy bimbózó aranykor hajnalának, amiben minden megváltozik, hogy pont ugyanolyan legyen, mint volt.

„Elmúltak azok az idők, amikor súlyos bűncselekmények büntetlenül maradhattak, amikor bárki úgy készülhetett bűncselekményekre, hogy abban bízott, megúszhatja, és azok az idők is elmúltak, amikor ártatlan tüntetőket tömegesen küldtek előzetes letartóztatásba, amikor az alapjogaikat szabadon gyakorolni próbáló magyarok szenvedhettek életre szóló testi és lelki sebeket. (…) 2010 előtt a felbomló rend állapotában volt az ország, magánhadseregek grasszáltak az országban, és egyes politikusok úgy érezték, hogy a törvények felett állnak” – jelentette ki hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök az ügyészség szokásos évi nagy örömünnepén, amikor a börtönökben is megáll az élet és összecsörrennek Polt Péter egészségére a bádogpoharak.

A kormányfő szerint van mit ünnepelni, helyreállt a jogállam: amióta Justitia mérlegének egyik serpenyőjében egy fideszes potentát felesége, a miniszterelnök feleségének barátnéja és cukrászdai partnere, a másikban pedig az első Orbán-kormány sikeres főügyésze, Polt Péter ül, azóta ez a mérleg nem inog, nem rezeg, nem vacillál.

Ez a két emberi fék és ellensúly kölcsönösen kiegyenlíti egymást, a mérleg meg áll, mintha betonba öntötték volna. A magunk szerény eszközeivel csak igazat adhatunk a kormányfőnek, hiszen az általa létrehozott rendszer valóban úgy zár, mint a Szarvasi Vas- és Fémipari Szövetkezet 1983-as kiadású és azóta sem túlhaladott kuktája. Csak az úgynevezett hálátlan utókor kedvéért, amely nagy eséllyel nem kezeli majd méltó módon ezt a korszakos változást, egyben paradigmaváltást, engedjék meg, hogy néhány jellemző példával illusztráljam a jogállam totális helyreállásának mindennapjait.

Nagy öröm, hogy a piti kis magánbűnöktől egészen a súlyos korrupciós bűncselekményekig a gonosz végre elnyeri méltó büntetését. Régen a felbomlott rend világában, ha egy kormánypárti önkormányzati képviselő a sarkadi Tescóból elvitt egy árazógépet, akkor biztosak lehettünk abban, hogy a politikus a képünkbe röhög, azt mondja, csupán jó hangulatban volt, ivott is pöttyet, meg akarta viccelni az áruház vezetőjét, az egészből pedig csak azért lett ügy, mert a politikai ellenfelei merő rosszindulatból országos botránnyá dagasztották. Nem véletlenül, hiszen éppen ő lépett fel ellenük a közpénzek szigorú őreként.

Arra is mérget lehetett volna venni, hogy a helyi ügyészség érti és szereti is majd a tréfát, így első fokon megszünteti ellene az eljárást, viszont azon újságírókkal szemben, akik le merték írni, hogy „lopott a sarkadi kommunista”, a törvény teljes szigorával lépnek föl a hatóságok. Ha pedig egy hasonlóan pitiáner ügyben, egy kormánypárti képviselőből lett alkotmánybíró 30 méteren keresztül a forgalommal szemben hajtott a hivatali autójával a Donáti utcában, akkor biztosak lehettünk volna abban, hogy valamilyen arcpirító indoklást hallunk, leginkább mondjuk azt a kézenfekvő mondatot, hogy azért tette, mert „eleve abban az irányban állt” a kocsi, majd jól megbüntetik a kétgyermekes sofőrjét, aki nyilvánvalóan parancsra cselekedett. Jogosan mondja tehát Orbán Viktor, hogy ebből a rendből már mindenkinek elege volt, a politikusok ne érezzék már, hogy a törvényen felül állnak még az ilyen országosnak nem nevezhető ügyekben sem.

Hát még akkor, ha emberek életéről, vagy milliárdos közvagyon sorsáról van szó!

A felbomlott rend világában, ha az ember azt olvasta a lapokban, hogy a belügyminiszter, korábbi közismert rendőrfőkapitány hűvösre akarja tenni a budapesti diszkókirályt, nekimegy a szervezett alvilágnak és megtisztítja végre a köztársaság rendőrségét azoktól, akik hivatali időben, állami fizetésért, munkaköri kötelesség gyanánt szervezték naphosszat az alvilágot, és – mint Mexikóvárosban – maffiagyilkosságok aktáit fektették el, szabadidejükben pedig az áldozatok sírva zokogó szüleinek magyarázták, hogy semmilyen jel nem utal idegenkezűségre, akkor elég volt egyetérteni Baranyainéval a földszint háromból, aki egy rá jellemző arcrángással ékszerezett legyintés kíséretében foglalta volna össze a lényeget. „Nincsen itt másról szó, csak maffiaváltásról” – mondta ilyenkor a korábbi fizikatanár, generációk Pötyi nénije, majd szépen leírta, mi következik: „kiemelnek valakit a rendőri szervezetből, aki eddig is ott volt, lehetőleg a párt főkönyvelőjének a tehetséges fiát és megy minden tovább, mint addig, annyi különbséggel, hogy máshova kell tejelni”.

Nagyszerű érzés, hogy eltűntek a cinikus Baranyainék, nincs már mire legyinteniük, hiszen két év alatt a magyar úgy emelkedett ki az erkölcsi fertőből, hogy lassan hozzá kell írni a tízparancsolathoz, hogy legyen mit betartani.

És persze örömteli látni, hogy a Handó–Polt-féle Justitia mérleg alig pár hónapos regnálása agyonnyomta, kivégezte, megszüntette a korrupciót egy olyan országban, ahol még mindig óriási az igény reája.

Korábban, a felbomlott rend birodalmában, a miniszterelnök még véletlenül sem nyugtatta volna azzal az ellenzéki képviselőket, hogy a törvény szigorával vizsgáltat ki minden olyan ügyet, amelyben a gyanúnak a leghalványabb árnyéka is felmerül. Nem mondta volna, hogy a rendőrség kiemelten vizsgálja azokat a cégeket, amelyek a közbeszerzések nagy részét verseny nélkül viszik el, mert ami gyanús, azt ki kell vizsgálni. Ebben a zűrzavaros időszakban az akkori miniszterelnök papírról felolvasott volna valami meghatározást egy lexikonból, hogy nálunk nincsenek is oligarchák és jól kioktatta volna a témában rinyáló ellenzéki képviselőket, hogy tessék feljelentést tenni, tessék eljárást indítani a Közbeszerzési Döntőbizottságnál és ne a parlamentben tessék politikai cirkuszt kreálni nem létező ügyekből és végképp ne tessék labanc érdekeket tolni!

A kormánypárti képviselők pedig röhögve szavazták volna le az ilyen gyanús ügyek kivizsgálására az ellenzék kezdeményezésére létrehozni kívánt különbizottságot. Milyen dolog már hajtóvadászatot indítani sikeres magyar nagytőkések ellen, mikor a sajtó is megírta, hogy mekkora igény van a nemzeti burzsoáziára, hogy ne legyünk alvállalkozók a saját hazánkban – mondták volna cinikusan.

Véget ért az az időszak is, amikor ártatlan tüntetőkkel szemben lépett fel a rendőrség, mert az akkori miniszterelnök, egykori ellenzéki harcos megmondta nekik, hogy „szabad véleménynyilvánítás az van, de balhé és botrány az bizony nincs”, tüntetni tehát bármi ellen lehet, de az állami célokat lerombolni még tüntetésekkel sem. Az ilyen rendbontás ellen mindig is fel fog lépni az állam, annyira ugyanis nem tudnak ártatlanok lenni a tüntetők. Nincsenek ártatlan célok, csak gyenge rendőrök.

Mindenki láthatja tehát, hogy béke van, szabadság van, egyetértés van végre, helyreállt a jogbiztonság és a rend, az új korszak kovácsai joggal tekintenek végig a művükön, mi pedig csak örülhetünk, hogy boldog szemtanúi vagyunk egy bimbózó aranykor hajnalának, amiben minden megváltozik, hogy pont ugyanolyan legyen, mint volt.

20 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2012. június 29., 18:52 Kalmár Lajos

Az a baj, hogy hazaáruló kommunisták vagytok, egytől egyig. Itt kell maradni, és felépíteni az országot a Miniszterelnök Úr iránymutatásával, visszaszerezni a becsületünket, amit a szocialista kormányzás megtépázott! Nem a Fidesz a felelős, hanem az előző kormányok! 2014-től jobbra fordul a sorsunk, az állam gépezetéből teljesen ki lesznek irtva a kommunisták. Össze kel fogni minden nemzeti érzelmű magyarnak, akkor sikerülni fog! És nem a Fideszt kell gyűlölködve ócsárolni, hanem dolgozni hazánk felemelkedéséért!

2012. június 28., 03:27 egy ápoló családtag

Aki nem veszi figyelembe az idős emberek ápolását, a sok tízezer családtag áldozatos munkavégzését, annak hogy lehetne aranykora? Lesöprik a napirendről folytonosan ezt a nagyon is közügyet! A kórházak, szociális intézmények nem tudják és nem is fogják tudni nyújtani mindazt, amit a saját családtagok. Őket kellene minden erővel támogatni anyagilag is! Hogy méltó életet élhessenek Ők is, ha már a sajátjukról le mondtak azért, hogy az idős hozzátartozóik érdekében mindent megtegyenek azért, hogy még élhessenek! Az életet aki nem támogatja, az nem méltó kormányfő! Nem az ápolási munkát végzők segélyezésén kell spórolni! Hanem értelmetlen kiadásokat megszüntetni. Mert az emberi élet ápolásánál nagyobb és önfeláldozóbb munka nincs! Ezt semmibe se venni, sőt mégjobban ellehetetleníteni bűn! A társadalom elöregszik, egyre több a magatehetetlen idős ember. És aki Őket gondozza, azokat méltányolni kell! Nem mélyszegénységbe taszítani. Egy mozgásképtelen ember mellett nem lehet még 4 órában sem máshol dolguni! Ott és abban az adott helyzetben a családtag a nap 24 órájában egyfolytába készenlétbe kell, hogy álljon. Ezzel szembe a havi fizetség ezért csak max. 34.515.-Ft/hó! Ezt még megvonni, vagy nem megemelni tisztességes munkabérre szintén bűn! Az emberiség és az idős emberek védelme közérdek! Nem magánügy! Nem csak a fiatalokat illik támogatni, hanem a legrászorultabbakat is! Akik már önmagukon nem tudnak segíteni. Nem tudnak közbe szólni, nem tudnak sztrájkolni. Mert még az ágyukat sem tudják elhagyni! Hány levélnek kell még megíródni azért, hogy észre vegyék mennyi beteg ember él ma Magyarországon úgy, hogy csak a családtagja szeretetére építhet, támaszkodhat! Nem a saját hazájának Kormányának segítő szándékára!
Aki embertelen törvényeket hoz, az nem szolgálja a saját hazáját! Nem méltó arra, hogy államfőnek tartsa magát!

2012. június 21., 09:06 Székely István

Ami ma is van,az 1945 óta van. A neve;zs.dó hatalombitorlás. Ezt kell sürgősen felszámolni a gyógyuláshoz.

2012. június 15., 11:38 Naver

A bolondokháza bekebelezte Magyarországot !

2012. június 15., 05:23 Fodor Ferenc

Minden szép minden jó Végre valahára.

2012. június 14., 20:13 ravasz

Johan Lupusnak nagyon jó meglátásai vannak ,én mindig elolvasom.

2012. június 14., 18:20 Tardi Emese

Ja, ja.
Ahogy hajdan Fazekas is megírta, amikor a Lúdas Matyi kalózkiadását kicsinosította, és Mátyást ismét útjára bocsátotta:
"Hajdan ütlekkel magyarázták a' mi Atyáink
Hogy mi az alsó rend törvénnye? kinél az igasság? -
A' ki erőssebb vólt, ugyan az kénnyére bitangolt. -
A' lepotsékolt nép dühös indúlatja, kanóttzal
Adta jelét ollykor bosszújának; de oroszlány
Szíve kevésnek vólt, hogy mint Matyi vissza pofozza,
A' mi goromba tsapást vett a' zabolátlan erőtől.

Elmúlt a' vad idő; ki van ennek szabva határa
Szintúgy mint annak; Szent a' Törvény; 's az Igazság
Fennyen hordja fejét, mert van bizodalma Hazánknak
Bölts Fejedelmeiben. Bátran eleresztem azért én
Döbrögi Mátyássát, mint medvét, melly vadonából
Emberi kézre került, és már Gazdája dudáján
Úgy illeg billeg, hogy rajta akárki nevethet,
Senki fijának sem lévén oka tőle szepegni."

2012. június 14., 18:11 Gilice András

Ami a lényeg az az hogy olyan emberek vannak most hatalmon..ami egy agyrém...és ez még csak a kezdet...majd amikor elkezdik félteni..a hatalmukat..akkor lesz egy rémálom...ez.

2012. június 14., 17:56 Margit Zsolnai

Egy félőrült az ország miniszterelnöke!

2012. június 14., 17:46 xciting

Ugyanaz a parasztvakítás, megvezetés, permanens hazugságáradat folyik, mint '98 - 2002 között, csak jóval kimunkáltabb, cizelláltabb módon.Ma már arra sem futja, hogy " merjünk nagyot álmodni!"
A "merjünk pofátlanul nagyot nyerészkedni a közösből " - annál inkább működik!

2012. június 14., 17:07 Johan Lupus

Azt mondja:::RABOLNAK CSAK???!!!Orbán szerint a jólétre fordított hitel,,, nem járható ösvény???!!!

EmbeRi MÉLTÓSÁG???!!!

Semmi???!!!Semminek nincs ALAPJA???!!!

Azért:::

MÛKÖDTETÕ,,, SZOLGÁLÓ,,, FEJLESZTÕ ÁLLAM???!!!

Mûködtetõ:::Mert'
a CIVIL szervezetek,,, mindenhol jelen vannak???!!!

Szolgáló:::
Mert' a TÁRSADALOM nEm állatorvosi ló,,, hanEm MEGÚJÍTJA
ÖNÖNMAGÁT???!!!

Fejlesztõ...Mert' az UNIDÓ,,, UNICEF,,, FAÓ,,,
és a hazai szürkeállomány segítségével,,, egy KUTATÓ,,, oktató,,,
INNOVÁLÓ,,, TERMELÕ,,, PIACI fejlesztés mehetne végbe???!!!

Míg
biztonságban Vagy fejlõdhetsz,,,
S,,, ha fejlõdsz,,, biztonságban
lEhetsz...(ENSZ)

Mindenki próbálkozik,,, jövőbe vezető utat találni???!!!

A KÉPESSÉGEKKEL van probléma???!!!

2012. június 14., 16:54 Johan Lupus

CSAK a helyes ÚTON járunk???!!!TAO...---Megkeressük a helyes UTAT???!!!

2012. június 14., 14:40 copperfield

Johan Lupus!
Nem írnád le mégeccer HOGY a MaGaMfAjTa????? HÜJJE iis megércse?

2012. június 14., 14:12 zemberek zembere

Működik a cenzúra, kitörlik a nem tetsző hozzászólásokat.

2012. június 14., 13:49 tiborc2012

orbán bevezetőben emlitett szövegét jelenidőre kell értelmezni, és
akkor rendben van!
amit mondott, annak mindennek az ellenkezője igaz.
jogállam volt, lerombolták
korrupció volt, még nagyobb lett
demokrácia volt, szarrá verték
médiaszbadság volt, helyette silánymari osztja az észt
bűnözés volt, mégnagyobb lett, statisztikával kozmetikáznak
egészségügy omladozó volt, most lepusztitották
nyugdijpénztári megtakaritás volt, elfaszolták
nyugdijbiztonság volt, lerombolták és ateljes bizonytlanság biztos
450-500 milliárddal több szja bevétel volt, elosztották a hasonszőrűeknek, ezért nem tud hust venni a munkás, lassan kenyeret
sem
65-70000 hektár nemzeti földalap volt, haverok kezébe kerül(t) 80%-a
pártfüggetlen közt. elnök volt, helyette pártkatona lett
függyetlen főügyész volt, párton kivüli pártkatona lett
független biróság volt, megzsarolt, megfélemlitet, fideszesitett lett
magánhadsereg NEM VOLT, DE LETT
szélsőjobbos randalirozás, fidesz támogatással volt, most nyiltan
fasizálódnak a hatalom árnyékában
földönfutó kitoloncolt devizahiteles nem volt, de lett párszáz ezer
a benzin nem volt 450 ft,(350-360 volt), de lett 420-450 ft
devizaválság nem volt, de lett
PÁVATÁNC NEM VOLT, DE LETT
félművelt, szakmai barmok nem uralták a médiát,művészetet, most ezt teszik
az életszinvolnal soha sem volt az 1984 évi szint alatt, most van
a közbiztonság soha sem volt ilyen szar, mint most
ennyi ingyenélő pártkatona csak a rákosi korszakban volt(talán)volt, most dunát lehetne velük rekeszteni( valami hasznuk lenne)
..
.. akkor miről is beszélt a magyar nemzet hazudós PÁVÁJA és mit tapsolt meg a seggnyaló grénuim!!
ezeket a szörnyűségeket, amit ezek elkövettek!! a normális ember az elszenvedett károkon, bánatokon nem örül, tapsol, hanem sir!! ezt kellett volna tenni orbánnak és a seggnyaló gréniumnak is. egyzser lettek volna őszinték az életükben.

2012. június 14., 12:17 balihoho

Orbán szerint, a jólétre fordított hitelek miatt adósodott el az ország. Melyik jóléti kategóriára célzott? A gazdagoknak adott, és valóban jólétet biztosító, vagy a szegényeknek adott, mindig is szűkebb megélhetést adó, szociális juttatásra

2012. június 14., 12:02 Krencz Laszlo

Johan Lupus, témától függetlenül: szerintem idénre kimerítetted a nagybetű és felkiáltójel készletedet :) Megy kiabálás nélkül is?

2012. június 14., 11:15 Johan Lupus

Idáig minden VOLT???!!!Mostantól kezdve,,, VALAMI ÚJAT kellene kitalálni???!!!Voltra a zsidó sem ad???!!!

2012. június 14., 11:11 Johan Lupus

A KÉPESSÉGEKKEL van probléma???!!!Azt mondja:::RABOLNAK CSAK???!!!Orbán szerint a jólétre fordított hitel,,, nem járható ösvény???!!!

EmbeRi MÉLTÓSÁG???!!!

Semmi???!!!Semminek nincs ALAPJA???!!!

Azért:::

MÛKÖDTETÕ,,, SZOLGÁLÓ,,, FEJLESZTÕ ÁLLAM???!!!

Mûködtetõ:::Mert'
a CIVIL szervezetek,,, mindenhol jelen vannak???!!!

Szolgáló:::
Mert' a TÁRSADALOM nEm állatorvosi ló,,, hanEm MEGÚJÍTJA
ÖNÖNMAGÁT???!!!

Fejlesztõ...Mert' az UNIDÓ,,, UNICEF,,, FAÓ,,,
és a hazai szürkeállomány segítségével,,, egy KUTATÓ,,, oktató,,,
INNOVÁLÓ,,, TERMELÕ,,, PIACI fejlesztés mehetne végbe???!!!

Míg
biztonságban Vagy fejlõdhetsz,,,
S,,, ha fejlõdsz,,, biztonságban
lEhetsz...(ENSZ)

Mindenki próbálkozik,,, jövőbe vezető utat találni???!!!

2012. június 14., 11:05 lieber

akkor most mit is ért el a budiforradaloM? semmit? vagy csak azt, hogy minden még rosszabb lett?

jó hely ez a magyarország...

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Mong Attila: Orbán Viktor aranykora
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
NYÜZSI
 • 2014.04.24., 11:47

  Érti-e az LMP a saját szavazóit?

  Egyértelműen távolodik a hagyományos baloldali-liberális iránytól az elmúlt hetekben az LMP. Először Schiffer András nevezte hisztériának a német megszállás emlékműve elleni tiltakozást, majd szintén Schiffer beszélt arról, hogy az LMP „eurokritikus” kampányt fog folytatni. Két dolog képzelhető el: az LMP vagy nem ismeri saját szavazóit, vagy abban bízik, hogy a szavazótáboruk lecserélődött. De még az előbbi esetben is lehet szerencséjük.

  Hozzászólások »

 • 2014.04.23., 17:38

  Szabadság, Gábor, szabadság

  Csak ez számít, minden oda vezet, minden oda törekszik.

  Hozzászólások »

 • 2014.04.23., 12:30

  Heisler András válasza Bojár Gábornak

  A "magyarországi zsidóság" nem fasiszta vagy kurucinfós szöveg, hanem gyűjtőfogalom. A Mazsihisz elnöke reagál.

  Hozzászólások »
további posztok »
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X