Észak-Korea az űrbe tart: megérkezett a hordozórakéta

2012. március 25., vasárnap, 08:46 • Utolsó frissítés: 2012. március 25., vasárnap, 08:49
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Műholdas felvételek tanúsága szerint Észak-Korea az ország északkeleti részébe, a Dongcsang-ri bázisra szállította vonattal hordozórakétájának fő egységét, amellyel az áprilisra bejelentett szputnyikfellövését kívánja végrehajtani - jelentette a dél-koreai és a japán média vasárnap jól értesült forrásokra hivatkozva.

Phenjan a hónap közepén jelentette be, hogy április 12-16. között a Földet megfigyelő műholdat bocsát fel, Kim Ír Szen néhai koreai vezető születésének 100. évfordulója alkalmából. 1998 óta ez lesz a harmadik bejelentett műholdindítási kísérlet Észak-Korea részéről.

Az ENSZ-t és az észak-koreai atomprogramról Phenjannal tárgyaló Egyesült Államokat, Oroszországot, Kínát, Japánt és Dél-Koreát egyaránt aggasztja, hogy Észak-Korea a műholdat a világűrbe juttató hordozórakétával valójában ballisztikus rakétakísérletet akar végrehajtani. Phenjan e negatív visszhang nyomán külföldi szakértőket és újságírókat hívott a műhold indítására, hogy eloszlassa a kételyeket.


Észak-Korea az űrbe tart: megérkezett a hordozórakéta
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Észak-Korea: ilyen egy diktatúra maratonja - Nagyítás-fotógaléria

Észak-Korea: ilyen egy diktatúra maratonja - Nagyítás-fotógaléria

Világszerte 27 országából vettek részt sportolók és hobbifutók az észak-koreai maratonon, ami a kirakatfőváros széles utcáin keresztül a Kim Ir Szen...

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X