Online párkeresés, virtuális bulik és digitális tanfolyamok karantén idejére

3 perc

2020.03.28. 10:30

A kezdeti sokk után gyorsan megtalálták a piaci rést azok a szolgáltatók, amelyek eddig nem feltétlenül az online térben segítették a szórakozást és a párkeresők egymásra találását. A járvány miatt bezárkózott embereknek egyre több féle módszerrel próbálnak vigaszt és kikapcsolódást nyújtani az interneten.

Gombamód szaporodnak a közösségi médiában az online diszkók, a kocsmázást imitáló online pubok és bulik, méghozzá a legnagyobb fesztiválszervező cégek támogatásával. A Sziget és a Volt közösségi oldalait aggodalmaskodók sokasága lepte el, azt kérdezve, hogy megtartják-e kedvenc nyári partijukat, amelyre sokan már a jegyüket is megváltották.

A válasz nem sokat váratott magára: a fesztiválozó közönségnek a fertőzésveszély idejére hívták életre a Maradj Otthon! online fesztivált, egyebek között a Sziget és a Volt szervezőcsapatának, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeumnak (PIM), a Bánkitó Fesztiválnak és a budapesti Akváriumnak a támogatásával. A virtuális eseményt eddig több mint 36 ezren igazolták vissza.