szerző:
hvg.hu

A mentők állítólag 46 fokos testhőmérsékletet mértek az autóban felejtett két és fél éves gyermeknél.

Kislányával együtt érkezett a felső-árvai város kórházához egy 30 éves szlovák nő, de amikor bement, két és fél éves gyermekét az autóban hagyta. Mikor a nő visszament a kocsihoz, a pici már nem lélegzett – írja a Paraméter, szlovákiai magyar nyelvű hírportál.

A nő a beszámoló szerint azonnal a kórház előtt állomásozó mentőkhöz rohant gyermekével, de már nem tudták megmenteni. A lap a Nový Čas információi hivatkozva azt írja, az ápolók 46 fokos testhőmérsékletet mértek a kicsinél.

A szlovák rendőröknek és a tűzoltóknak idén már több esetben kellett autóban hagyott gyermeket kiszabadítaniuk. Februárban egy apa az egyik pozsonyi bevásárlóközpont föld alatti parkolójában hagyta gyermekét az autóba zárva, akit végül a rendőrök kellett kiszabadítaniuk – emlékeztet a lap.

Amerikai kutatók korábban arra figyelmeztettek: egy kétéves gyermek egy óra alatt súlyos károsodásokat szenvedhet a felforrósodott autóban, és akár halállal végződő hipertermia (megemelkedett testhőmérséklet) is kialakulhat nála.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!