szerző:
hvg.hu

Felújítják a déli hidakat az M0-son, ezért sávelhúzásra kell készülni. A forgalom kétszer kér sávon haladhat, viszont több forgalmi változás is lesz. Cserébe az autópályát díjmentessé teszik az 51-es főút és az M6-os autópálya csomópontja között.

Felújítják az M0-s autópálya déli hídjait, ezért az autóút déli szektorán, az 51-es főút és az M6-os autópálya közötti szakaszon díjmentesen lehet majd autózni. A hídfelújítás mellett betonra cserélik az M1-es autópálya felé vezető oldal burkolatát. Ebbe az irányba ezért szakaszosan lezárják az útpályát a munkavégzés idejére. A forgalmat itt sávelhúzással vezetik át a szemközti oldalra.

Az elmúlt hetekben kiépítették a forgalomtereléseket és megépültek az üzemi átjárók is, így végig 2x2 sávon haladhat a forgalom a felújítások mellett.

A munkálatok miatt keddtől nem lehet kihajtani az M1-es felé vezető oldalról az M6-os autópályára és Nagytétény, Budatétény felé. Az erre közlekedők a 6-os számú főúti csomópontban hagyhatják el az autóutat és a 6-os számú főúton keresztül érhetik el úti céljukat.

Az M5-ös autópálya felé vezető oldalról pedig nem lehet majd a 6-os főútra balra kanyarodni Érd, Pécs felé. Az erre közlekedőknek az autóútról korábban kell lehajtaniuk és az M6-os autópályán közlekedhetnek, amelynek az M0 autóúttól Érd észak csomópontig tartó szakasza díjmentesen vehető igénybe. Az M6-os ellenkező, azaz az Érd északtól M0-s autóig vezető oldala viszont nem díjmentes.

Az M0-s autóút munkaterületei mellett általában 60 km/órás sebességkorlátozás van érvényben, erre az autóút felett található változtatható jelzésképű táblákon is felhívják a figyelmet. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért nyomatékosan arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterület mellett érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be. Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről az Útinform honlapján, illetve annak telefonos szolgálatánál. Javasolják továbbá GPS vagy útvonaltervező programok használatát.

A változásokon való eligazodást az alábbi ábra segíti:

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!