szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft. 1,8 milliárd forintért üléshuzatokat és mintegy 750 millió forintért üléshabokat szállít a Magyar Suzuki Rt. következő Suzuki modelljéhez.

Suzuki Splash
© auto-motor-und-sport.de
A közlemény szerint a kft. megkezdi a felkészülést a beszállításra, miután versenyeztetést követően a Magyar Suzuki Rt.-től megkapta az üléshabok és üléshuzatok gyártási jogát. Az új modell első és hátsó üléseihez az üléshuzatok és üléshabok a társaság móri gyáregységben készülnek majd, ahol a tavalyi és idei év során jelentős mértékű technológiai korszerűsítést szolgáló beruházásokat hajtott végre a társaság.

A közlemény kiemeli, hogy a Rába csoport középtávú stratégiájában az alkatrész üzletág céljai között jelölte meg a termék- és vevőkoncentrációt, valamint a Suzukival való együtt növekedést.

A Rába jelenleg a Suzuki Ignis modellek üléseihez az üléshabot és huzatvarrást, az új Swift modellekbe ülésvázakat, üléshabot és üléshuzatokat, valamint az SX4 modellbe hátsó ülésvázakat, első ülőhabokat és komplett üléshuzatokat szállít.

A Rába Járműipari Holding Nyrt. 2006 első félévét 825,8 millió forint adózás utáni veszteséggel zárta, szemben az egy évvel korábbi 2,68 milliárd forintos negatív eredménnyel. A csoport nettó árbevétele az év első hat hónapjában 25,08 milliárd forint volt, 9,4 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft. árbevétele 2006. I. félévében 5,9 milliárd forint volt, 300 millió forinttal kevesebb, mint a múlt év első hat hónapjában.

A kft. üzemi tevékenységének eredménye 2006 I. félévben 342 millió forint nyereséget mutatott. Ebből az eredményből 200 millió forint rendkívüli bevétel az anyavállalat által elengedett tagi kölcsön, amely a törvényi előírásoknak való tőkemegfelelés miatt volt szükséges. Így a működésből származó üzemi eredmény 142 millió forint, a 2005 I. félévi 147 millió forint veszteség után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

Közös miniautót készít a Nissan és a Suzuki

A Nissan és a Suzuki Tokióban bejelentette, hogy megállapodtak üzleti együttműködésük bővítését illetően. A Suzuki által a Nissannak eredeti gyári termékként szállított miniautókon, valamint a Nissan leányvállalata, a Jatco Ltd. automata sebességváltókon túlmenően a két cég most a következő lehetőségeket tanulmányozza.

hvg.hu Autó

Új Suzuki: kis autó nagy térrel

A Suzuki új tanulmányt mutat be a Párizsi Autókiállításon. A kisméretű kocsit páratlan belső térrel kínálja majd a japán gyártó.

MTI Autó

Suzuki rekord Indiában

A Suzuki Motors bejelentette, hogy a Swift modellből a kocsi első indiai gyártási évében rekordmennyiséget forgalmaztak: tavaly május óta 61 ezer 200 autót adtak el. A japán gyártó eredetileg az induló évre 50 ezer kocsi gyártását tűzte ki célul Indiában.

hvg.hu Autó

Orosz buszok Rába futóművel

Két újabb szállítási szerződést írt alá orosz partnereivel a Rába Futómű Kft., melyek révén megerősíti pozícióját az orosz midibusz- és városi autóbusz futómű szegmensekben.

MTI Autó

A Suzuki üléseit Nyergesújfalun gyártják

Kétszáz embert foglalkoztató, autóüléseket gyártó üzem létesítéséről írt alá előszerződést szerdán Nyergesújfalu önkormányzata és a japán tulajdonú Magyar Toyo Seat Kft.

MTI/hvg.hu Autó

Hibridautót fejleszt a Suzuki és a GM

A japán Suzuki és az amerikai General Motors (GM) azt tervezi, hogy közösen fejlesztenek és gyártanak hibrid autót az észak-amerikai piacra. A japán Nihon Keizai Shimbun gazdasági lap értesülése szerint az autók - a tervek szerint háromliteres terepjárók - 2009-ben kerülhetnek piacra.

MTI Karrier

Bíróság előtt a Suzuki Rt. szakszervezetének elnöke

A megkezdődött a Suzuki Rt.-től rendkívüli felmondással elbocsátott szakszervezeti elnök perének tárgyalása kedden Tatabányán. A tárgyalást a bíró a bizonyítási eljárás kiegészítése miatt berekesztette és a következő tárgyalási napot augusztus 8-ra tűzte ki.

Charles Michel szerint még nincs veszve a Brexit-megegyezés

Charles Michel szerint még nincs veszve a Brexit-megegyezés

Drága kellemetlenség: foltot hagy az iPhone 12 töltője az Apple-féle tokokon

Drága kellemetlenség: foltot hagy az iPhone 12 töltője az Apple-féle tokokon

Buzinkay György: Károlyi Mihálynak igaza volt

Buzinkay György: Károlyi Mihálynak igaza volt