szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Eljárás indult Kalocsa rendőrkapitánya, Gyepes Zsolt alezredes ellen, aki a város belterületén jelentősen túllépte a megengedett sebességet április 14-én - közölte szerdán a rendőrség.

Kalocsa rendőrkapitánya szolgálati időben, szolgálati gépkocsival a város belterületén a megengedett 50 km/óra sebesség helyett 99 km/óra sebességgel közlekedett - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy.

Elmondta: a kapitányságvezető május 6-án, a havi rendszerességgel tartott állománygyűlésen számolt be az esetről és a vele szemben indult eljárásról, ugyanakkor sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy munkatársai egy civil részére is eljuttatták a sebességmérő napló fénymásolatát.

A sajtóreferens közölte azt is, hogy a rendőrkapitány a helyszínen elismerte a gyorshajtás tényét, és azt mondta
kollegáinak, a szabályok szerint tegyék a dolgukat. A feljelentés megtörtént, a felelősség megállapítása a megyei
főkapitány által elrendelt eljárásban történik - fűzte hozzá Mihályné Bornemisza Eleonóra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Gyorshajtáson érték Gusztos Pétert

Az eset egy 100 kilométeres sebességkorlátozó táblánál történt, ahol Gusztos Péter saját bevallása szerint 155 kilométer/órás sebességgel hajtott az autópályán.

MTI Itthon

Gyorshajtás: 111 km/h-val motorozott Siófok utcáin

Nagyszabású sebesség-ellenőrzési akciót tartott kedden délelőtt a Balaton körüli 7-es, 71-es, és 76-os főutakon a rendőrség; Somogy megye területén 137 gyorshajtót füleltek le - tájékoztatott Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A szabálytalansági rekorder egy 111 km/h-val hajtó motoros volt.

MTI Itthon

Újfajta sebességmérő a gyorshajtás visszaszorítására

A gyorshajtásból eredő balesetek visszaszorítását szolgálja egy Németországból kölcsönkapott újfajta sebességellenőrző-berendezés, amelyet csütörtökön az M3-as autópálya gödöllői szakaszán mutattak be - közölte Lovász Győző alezredes.

hvg.hu Autó

Nem lehet megúszni a gyorshajtást az M6-oson

Az átlagsebességet mérő, úgynevezett szakasz-sebességkontroll berendezés telepítését tervezi a jövőben az Országos Baleset-megelőzési Bizottság (OBB) az M6-os autópályán - közölte a bizottság elnöke az MTI-vel szerdán a Hungaroringen, ahol a bizottság és a versenypálya vezetősége közötti együttműködésről is beszámoltak.

MTI Világ

Ötmillió forintnyi bírság gyorshajtásért

20 500 euró - 5,28 millió forint - összegű bírságot vetettek ki gyorshajtásért egy finn üzletemberre, mert a megengedett 30 kilométer helyett 67 kilométerrel hajtott Aaland szigetén, ahol a közlekedési bírságok összege a jövedelemtől is függ.

MTI Világ

Gyorshajtáson, ittas vezetésen érték Durayt

Gyorshajtás miatt követték a rendőrök, majd alkoholtesztnek akarták alávetni a minap Pozsonyban a Duray Miklóst. A Magyar Koalíció Pártjának (MKP) ügyvezető alelnöke beismerte, hogy némi vörösbort fogyasztott az ebédjéhez, de a vizsgálatot nem vállalta.

MTI Itthon

Tizenöt éve teljesít szolgálatot a gyorshajtásban eljáró főügyeletes

Már 1992 óta teljesít vezényléssel szolgálatot a gazdasági tárcánál az az ezredes, aki a szaktárca államtitkárának érdekében megpróbálta a rendőrséget rávenni: vegyék ki a rendszerből Garamhegyi Ábel államtitkár gyorshajtását. Az ügyben a Budapesti Katonai Ügyészség folytat vizsgálatot.

Már csak a magyarok 5 százaléka nem használt soha bankkártyát

Már csak a magyarok 5 százaléka nem használt soha bankkártyát

A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint

A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint

Nincs ma éjszakai műszak a tatabányai kórház sürgősségijén

Nincs ma éjszakai műszak a tatabányai kórház sürgősségijén