szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Közlekedési balesetekben összeroncsolódott személygépkocsi-maradványokat helyeznek el a gyorshajtók megfékezésének reményében a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk megye balesetveszélyes útszakaszai mellett.

A helyi közlekedésrendészeti hatóság döntése értelmében a csúnyán összetört autókat vas tartóoszlopokon teszik közszemlére a baleseti szempontból legkritikusabb helyeken. A tervek szerint összesen tíz "sofőrijesztő" személygépkocsit helyeznek ki. A félelmet keltő "emlékművek" tartóoszlopain táblát helyeznek el, amelyen feltüntetik, hogy hányan vesztették életüket az adott autóban és általában hányan halnak meg évente közúti balesetekben Ukrajnában. A közlekedésbiztonsági szakemberek azt remélik, hogy ezzel a figyelemfelkeltő intézkedéssel jobb belátásra bírhatják a gyorshajtókat és a közlekedési szabályokra fittyet hányó autósokat.

Erre van némi remény, ugyanis a már kihelyezett autóroncs-emlékműnél sokan megállnak, fényképeznek, olvassák a táblán lévő adatokat, az elhaladó gépkocsik vezetői pedig észrevehetően lassítanak a látvány hatására. Ivano-Frankivszk megyében nem ez az első kezdeményezés a közúti balesetek számának visszaszorítására. Március végén a helyi közlekedésrendészet papokat kért fel, hogy szenteljék meg az utakon azokat a helyeket, ahol a legtöbb baleset történik.

Ukrajnában évente háromszor-nyolcszor annyian halnak meg közlekedési balesetekben, mint az Európai Unió tagországaiban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Elárverezik az ittas vezetők autóit Ukrajnában?

Az Ukrán Állami Közlekedésrendészet (DAI) azt tervezi, hogy a közeljövőben elkobozza és elárverezi azoknak az autósoknak a járműveit, akiket egy éven belül másodszor is ittas vezetésen érnek.

A Szent Imrében "lekapcsolták a villanyt", máshol egy teljes szakrendelő leállt

A Szent Imrében "lekapcsolták a villanyt", máshol egy teljes szakrendelő leállt

Az emelkedő fertőzésszám miatt bezárják az óvodákat Balassagyarmaton

Az emelkedő fertőzésszám miatt bezárják az óvodákat Balassagyarmaton

A járványpénzek is két hullámban érkeztek az egyházhoz – táblázatban a milliárdok

A járványpénzek is két hullámban érkeztek az egyházhoz – táblázatban a milliárdok