szerző:
MTI

A magyar casco piacon az elmúlt három évben jelentősen, 30 százalékkal csökkent az átlagos díj - közölte saját kalkulációjának eredményét az MTI-vel a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.

A múlt évben a legnagyobb csökkentést az Uniqa Biztosító hajtotta végre, amikor több mint harmadával mérsékelte a díjait. A Generali-Providencia 6 százalékkal csökkentette a casco díjakat, míg az Allianz és az Aegon változatlanul hagyta. Az átlagos díjak - a CLB kalkulációja szerint - 135 ezer forintot tettek ki 2005-ben a hagyományosan kötött casco biztosításoknál, ez esett idén 96 ezer forintra. Az online kötéseknél 140 ezer forintról esett az átlagos díj 85 ezer forintra.

A díjcsökkenés az alkuszok jutalékát is szűkítette, de azt kompenzálni tudták a szerződések számának növelésével - állítja az elemzés. A biztosítók is igyekeztek az ügyfelek igényeihez igazítani a konstrukcióikat. Lényegében féláron lehet csak lopásra, vagy csak töréskárra szóló cascót kötni, és extra szolgáltatásként jelentek meg az "önrész-felezős" módozatok, vagy az a megoldás, amikor a vételárat - és nem az amortizálódott értéket - téríti a biztosító. Az autókereskedők akcióihoz igazítva, az adott év végéig, vagy akár egy teljes évig is a kereskedő vállalja át a casco díj fizetését. Másik gyakori megoldás, hogy a hitel havi törlesztő részlete tartalmazza a casco díját is, ezt hívják integrált biztosításnak. A finanszírozott autók 15-20 százaléka ma már így jut casco biztosításhoz.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Gazdaság

A K&H Biztosító csökkentené a kötelezőbiztosítás arányát

A K&H Biztosító nem-életbiztosítási üzletágánál a díjbevételen belül a jelenlegi mintegy 60 százalékról 2010 végére mintegy 10 százalékponttal, hozzávetőleg 50 százalékra akarják mérsékelni a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) arányát – mondta Kaszab Attila, a nem-életbiztosítási üzletág vezetője.

MTI Autó

Felfüggesztették a MÁV Biztosító kgfb-tevékenységét

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) április 8-ától visszavonásig felfüggesztette a MÁV Általános Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) termékének terjesztését, és kötelezte az egyesületet tartalékhiányos kgfb-állománya átruházásának előkészítésére - tette közzé a felügyelet honlapján. A felügyelet egyúttal kezdeményezte a biztosító első számú vezetőjének és vezető biztosításmatematikusának felmentését.

Csikász Brigitta Autó

Biztosítási csalások: „szerviz helyett jól összetörjük a kocsit”

„Most nem jó az autóm, de egyelőre nem viszem el megjavíttatni, mert arra várok, hogy mikor ér rá a szervizes ismerősöm, vele összetörjük a kocsit, aztán a biztosító pénzén megcsináltatom a járgányt.” Ez a javítási mód nem szokatlan: az ilyen és ehhez hasonló visszaélések teszik ki a biztosítási csalások nagy részét.

Befutott egy kérés a Microsofthoz az amerikai rendőröktől, elvből pöccintették le őket

Befutott egy kérés a Microsofthoz az amerikai rendőröktől, elvből pöccintették le őket

Háromezer, hazai gyártású, elektromos buszt ígér a kormány

Háromezer, hazai gyártású, elektromos buszt ígér a kormány

Valljuk be: a húsvét az evésről szól

Valljuk be: a húsvét az evésről szól

Ostorral csapkodják magukat az emberek az utcán a Fülöp-szigeteken – fotók

Ostorral csapkodják magukat az emberek az utcán a Fülöp-szigeteken – fotók

Pornós zsarolásokra figyelmeztet a nemzetbiztonság

Pornós zsarolásokra figyelmeztet a nemzetbiztonság

Finn élcsapat igazolta le Hári Jánost

Finn élcsapat igazolta le Hári Jánost