szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Hétfőtől egészen az év végéig nem lehet majd közlekedni a budai alsó rakparton a Lágymányosi híd és az Erzsébet híd között, ahol folytatódik a Budai Duna-parti Főgyűjtőcsatorna építése.

Június 2-án zárják le a forgalom elől a rakpart Lágymányosi híd és Erzsébet híd közötti szakaszát, a tervek szerint a jövő év nyarára megépülő főgyűjtőcsatorna építése miatt. A 7 kilométer hosszú csatorna a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepre vezeti majd a budai oldalon keletkező szennyvíz javát, amely jelenleg biológiai tisztítás nélkül, közvetlenül a Dunába ömlik.

A munkálatok hétfőtől már három szakaszon folytatódnak párhuzamosan: a Petőfi hídnál, a Bertalan Lajos utcai lehajtónál, valamint a rakpart Szabadság híd alatti részén nyit új munkaterületeket a kivitelező. Az Erzsébet hídtól délre eső alsó rakparti szakaszt év végéig egyik irányban sem tudják használni az autósok. A budai felső rakparton a dél felől északi irányba haladó autósok az Erzsébet híd alatt, a Rudas fürdő közelében kialakított lehajtón tudnak lemenni az alsó rakpartra.

Az alsó rakparton északról déli irányba közlekedők pedig az eddig is használt Döbrentei téri felhajtón tudnak feljönni a felső rakpartra. A főgyűjtőcsatorna építése északi irányban halad tovább az alsó rakparton, ezért újabb útszakaszok lezárása várható még idén. Augusztustól a Margit hídtól északra eső szakaszt is lezárják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

42 napra lezárják a budai alsó rakpart egyik szakaszát

A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep és kapcsolódó létesítményei beruházás részeként április 21-én elkezdődik a Budai Duna-parti Főgyűjtőcsatorna építése a budai alsó rakparton, a Lágymányosi híd és a Bertalan Lajos utca közötti szakaszon. Ez a budai rakpartot érintő csatornafektetés első üteme lesz, amelynek ideje alatt, várhatóan május 31-ig, az említett rakpartszakasz a forgalom elől le lesz zárva.

MTI Itthon

Teljes hosszában lehet közlekedni a budai alsó rakparton

Teljes hosszában lehet közlekedni a budai alsó rakparton - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője szombat délelőtt, azt követően, hogy megnyitották a Margit-híd és Mozaik utca közötti napok óta lezárt szakaszt.

Az Adidas nagyjából feleannyiért adhatja el a Reebokot, mint amennyiért vette

Az Adidas nagyjából feleannyiért adhatja el a Reebokot, mint amennyiért vette

Úgy tűnik, a kínai Sinovac vakcinája nem véd a koronavírus brazil mutációjától

Úgy tűnik, a kínai Sinovac vakcinája nem véd a koronavírus brazil mutációjától

Bill Gates szerint az androidos telefonok jobbak, mint az iPhone-ok

Bill Gates szerint az androidos telefonok jobbak, mint az iPhone-ok