szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hamarosan érkezik a Daimler konszern vadonatúj luxuslimuzinja, melybe minden elérhető csúcstechnikát belepakolnak.

Nyílt titok, hogy a Mercedes hamarosan be fogja mutatni a jelen formájában 2013 óta lényegében változatlanul elérhető S-osztályos luxusautó (W222) ráncfelvarrt változatát. A kémfotókon korábban már többször is látott felsőkategóriás német prémiumjárgányról most maga a gyártó árult el néhány részletet, illetve közölt néhány hivatalos felvételt.

©

Kérjük Olvasóinkat, hogy tegyék le egy pillanatra az üdítőjüket, dőljenek hátra a székben, és fogják meg a kartámlát, mert a teljesség igénye nélkül felsoroljuk az új S-osztály néhány fontosabb technikai megoldását.

Tessék: Active Distance Assist Distronic, Evasive Steering Assist, Active Lane Keeping Assist, Active Lane Change Assist, Active Brake Assist, Active Blind Spot Assist, Traffic Sign Assist, Car-to-X Communication, Active Parking Assist és Remote Parking Assist.

©

Az Active Distance Assist Distronic és az Active Steering Assist révén igen fejlett önvezető szolgáltatások érhetők el a kocsiban, mely képes biztonságos távolságból követni az előtte haladó autót, miközben fékez, gyorsít és kormányoz. A fékezés mértékét befolyásolja az előttünk lévő kanyar, kereszteződés vagy autópálya-lehajtó, illetve, hogy éppen milyen üzemmódban (Eco, Comfort, Sport) van az autó. Az új S-osztály az autópálya fizetőkapui előtt is képes magától lefékezni, és ha indexelünk vele, akkor az automatikus sávváltást is megoldja.

Az Evasive Steering Assist nemcsak figyelmezteti a sofőrt, ha esetleg egy gyalogos kerül a kocsi elé, hanem aktívan segíti a kikerülési manővert, a Car-to-X Communication pedig immár nemcsak vizuálisan, hanem szóbeli figyelmeztetések révén is felhívja a sofőr figyelmét az esetleges vészhelyzetekre.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!