szerző:
hvg.hu

Annyi tábla van ezen az oszlopon, hogy a legalsót leginkább csak hasalva lehet értelmezni. Szerencsére érkezőben a megoldás.

Az alábbi fotó Budapest XVII. kerületében, a Bakancsos utcai buszmegállóban készült, a Rákoskeresztúr városközpont felé közlekedő buszok oldalán. Az oszlopon nem kevesebb mint kilenc tábla található a buszok menetrendjével kapcsolatban, ezek közül azonban csak a középsőket és a felsőket lehet kényelmesen elolvasni.

Az alsók ugyanis olyan mélyre kerültek, hogy lényegében csak hasalva lehet leolvasni a rajtuk szereplő információkat.

©

A BKK szerint a megállót nagyon sok busz érinti és a megállótábla mögötti fa miatt nem tudtak az oszlop mindkét oldalára táblákat helyezni. A problémát hamarosan úgy fogják orvosolni, hogy egy második oszlopot helyeznek el a meglévő mellett, így a menetrendek körülbelül szemmagasságba fognak kerülni.

A vállalat ezenkívül felhívja a figyelmet a BKK Futár nevezetű okostelefonos alkalmazásra (Android, iOS), mely valós idejű információkkal szolgál a járatok menetrendjével kapcsolatban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!